15 méter hosszú lényt vettek videóra a kínai Tianchi-tóban

A Tianchi-tavat olykor a „kínai Loch Ness”-nek is nevezik, mivel állítólag itt is él egy vagy több olyan nagytestű élőlény, mely kinézetében a legendás „tavi szörnyhöz” hasonlít.

Az eddigi beszámolók szerint, a Tianchi-tóban megfigyelt lény feltűnően sok hasonlóságot mutat a skót Nessie-vel. A szemtanúk általában egy megnyúlt orrú és hosszúnyakú teremtményről beszélnek, mely leginkább egy kihalt tengeri őshüllőre, a plezioszauruszra hasonlít.

A tudósok elég szkeptikusok Tianchi-szörnnyel kapcsolatban, és úgy vélik, valószínűleg „úszó farönköket” vagy „nagytestű halakat” figyelnek meg az arra járók.

Nemrég azonban megjelent egy új videó, ami már kutatókat is fejtörésre késztette:

A videót egy Li nevű turista készítette, aki 2023. augusztus 31-én a délutáni órákban a Tianchi-tó partján sétált, amikor egy hangos csobbanásra lett figyelmes.

Elindult a hang forrásának irányába, majd megpillantotta a kb 15 méteres kígyószerű lényt(?) a vízben, amely ekkor olyan 180 méterre lehetett tőle. Rögtön nyúlt is a telefonjáért, hogy videóra vegye a nem mindennapi látványt.

„Először arra gondoltam egy halraj lehet, de ahogy közelebb értem hozzá, úgy tűnt, valamiféle hosszú, ezüst színű teremtményről van szó, amely elég gyorsan haladt a vízben”. – mesélte a szemtanú.

Li megmutatta a felvételt a helyi munkásoknak, de azoknak – annak ellenére, hogy elég jól ismerték a helyi állatvilágot – fogalmuk sem volt arról, mi látható a videón. Annyit azonban hozzátettek, hogy már mások is jelezték feléjük, hogy különös dolgokat látnak a vízben, illetve annak környékén.

Azt, hogy mit örökített meg a megdöbbent turista, jelenleg nem tudni. Azt viszont igen, hogy az alpesi tóban se fókák, se vidrák, se más nagytestű állatok nem élnek.

A Tianchi tó legméretesebb lakói ugyanis egy helyi pisztrángfaj egyedei, melyek maximum 90 cm hosszúságúra nőhetnek, így nagy valószínűséggel ezeket is kizárhatjuk a „gyanúsítottak” listájáról.

Kína

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend