111 motiváló idézet, avagy útravaló a léleknek

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Szemléletfejlesztés

Mindannyiunk életében lehetnek pillanatok, időszakok, amikor azt érezzük, nem úgy mennek a dolgaink, ahogy szeretnénk. Ilyenkor egy rövidke idézet, bölcsesség is hatalmas lökést vagy motivációt jelenthet számunkra.

Az alábbiakban 111 olyan motiváló idézetet következik, melyekből életünk során bármikor erőt meríthetünk, segítségükkel gyökeresen megváltoztathatjuk addigi nézőpontunkat.

1.

„A milliomossá válás folyamata nem azonos minden esetben. Vannak viszont olyan személyiségjegyek, amelyek valamennyi önerőből milliomossá vált személynél megtalálhatók, mint például a bőséges optimizmus, az önbizalom és a jó kapcsolatépítő képesség. Természetesen kisebb eltérések is megfigyelhetők, de minden kétséget kizáróan létezik egy sablon, amit érdemes követni.”

(Annalena Lobb)

2.

„A kiemelkedően sikeres emberek megértették, hogy a személyiségfejlesztéssel párosított folyamatos erőfeszítések egy bizonyos idő elteltével tartós sikert eredményeznek. Rendkívül tisztán látják maguk előtt azt, hogy hová fognak eljutni a siker-utazásuk végén. Abban az esetben, ha egy átlagos életminőség helyett jólétben szeretnél élni, alkoss elérhető, reális célokat, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy erőfeszítéseket kelljen tenned értük. Értsd meg,hogy a céljaid megvalósításának kulcsa és az eredmények folyamatos elérésének módja, az önmotiváló képességed és cselekvésed párosításában rejlik.”

(Jeffrey Combs)

3.

„Én nem hiszek a körülmények hatalmában. Hiszem viszont, hogy ebben a világban csak azok boldogulnak, akik megkeresik a megfelelő körülményeket, és ha nem találják, megteremtik azokat.”

(George Bernard Shaw)

4.

„Az emberek ritkán érnek el sikert abban, amit nem élvezettel csinálnak.

„(Johann Wolfgang Von Goethe)

5.

„Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.”

(Napoleon Hill)

6.

„A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.

(Elbert Hubbard)

7.

„A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel”

(Darrell Royal)

8.

„Az életben nem tudjuk elkerülni a fájdalmat! Azt viszont mi választjuk meg, hogy milyen fájdalomban akarunk részesülni. Az elmulasztott lehetőségek miatti bánat, vagy a változtatáshoz szükséges fegyelmezettség és áldozathozatal fájdalmában.”

(Nido Qubein)

9.

„Ha hajót akarsz építeni, akkor az embereket nem favágáshoz kell összetrombitálni, nem feladatokkal kell őket ellátni, hanem beszélni kell nekik a tengeren utazás gyönyöreiről.”

(Antoine de Saint-Exupery)

10.

„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat! Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet! Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat! Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet! Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”

(Frank Outlaw)

11.

„Az a boldogság titka, ha azt tesszük, amit szeretünk, és megtanuljuk szeretni azt, amit meg kell tennünk, hogy ezt elérjük.”

(Dexter Jager)

12.

„A célkitűzések értelme abban rejlik, hogy kedvet csináljanak neked azzá a személlyé válni,aki azokat majd el fogja érni.”

(Jim Rohn)

13.

„Az egyetlen fenntartható, előny versenytársaiddal szemben az, ha képes vagy gyorsabban tanulni, mint ők”

(Arie De Geus)

14.

„Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.”

(Milton Berle)

15.

“Az okos emberek megoldják a problémákat, a zsenik pedig megelőzik őket.”

(Albert Einstein)

16.

„Az üzleti vállalkozásod olyan gyorsan és olyan nagyra fog nőni, mint amilyen gyorsan és nagyra fejleszted az egyéniséged.”

(Jim Rohn)

17.

„A világon semmi sem léphet a kitartás helyébe. A kitartás és az elszántság korlátlan hatalommal bír. A „folytasd eltökéltséggel” szlogen mindig is megoldotta, és a jövőben is megfogja oldani az emberiség problémáit.”

(Calvin Coolidge)

18.

„A biztonság többnyire csupán egy babonának tekinthető, mivel a természetben soha sem fordul elő, és az emberek életében sem tapasztalható. Hosszú távon a veszélyt elkerülni semmivel sem biztonságosabb, mint szembefordulni vele. Az élet egy merész vállalkozás,vagy egy nagy semmi.”

(Helen Keller)

19.“A tudomány vallás nélkül sánta. A vallás tudomány nélkül vak.”

(Albert Einstein)

20.

„Valahányszor egy sikeres vállalkozásra bukkansz, az azt jelenti, hogy valakinek volt bátorsága egy merész döntést meghozni.”

(Peter F. Drucker)

21.

“Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.”

(Albert Einstein)

22.

„Az emberek szívesebben viselik el a megszokott körülményeket, mint a kockázatvállalást és a jutalmazást. Érdemes felvállalni a kényelmetlen – kellemetlen helyzeteket, mert akkor fejlődik az ember, és azokból tanul. Ha tudatosan hozod magadat kellemetlen helyzetbe, idővel cserébe nagy kényelmet fogsz tudni magadnak biztosítani.”

(T. Harv Eker)

23.

“Néha vereséget szenvedünk. De a vereséget úgysem kerülhetjük el. Ezért aztán még mindig sokkal jobb, ha az álmainkért vívott harcban veszítünk el néhány csatát, mint ha úgy szenvedünk vereséget, hogy azt sem tudjuk miért harcoltunk.”

(Paulo Coelho)
24.

“Bármit megkaphatsz az életben, amit csak akarsz, ha eleget segítesz másoknak megkapni azt, amit akarnak.”

(Zig Ziglar)

25.

„Az aggodalom nem képes megóvni bennünket a holnapi szomorúságtól, de meg tud fosztani minket a mai nap élvezetétől.”

(James Kurtz)

26.

“Ha életedben a sikert A-nak vesszük, akkor A=x+y+z. x a munka, y a játék, z pedig az, hogy befogod a szád.”

(Albert Einstein)

27.

„Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.”

(Henry Ford)

28.

“Az alaptörvény kimondja, hogy a hasonló, hasonlót vonz. A negatív gondolkodás biztosan negatív eredményt hoz. Ennek megfelelően ha valaki rendszeresen optimistán és pozitívan gondolkozik, akkor ezen gondolatai kreatív erőket hoznak mozgásba – és a siker, ahelyett,hogy elkerülné, elkezd felé áramlani.”

(Norman Vincent Peale)

29.

“Úgy tanultuk, hogy a tehetség biztosítja a lehetőségeket. Néha viszont úgy tűnik, hogy az erős vágy biztosítja nem csak a lehetőséget, hanem magát a tehetséget is!”

(Eric Hoffer)

30.

“Az önmagunkról alkotott kép és a szokásaink, jellemzően együtt mozognak. Változtasd meg bármelyiket és a másik automatikusan változni fog.”

(Maxwell Maltz)

31.

“Furcsa dolog, te is bizonyára már ezerszer elmondtad… hogy soha nem fogod megtudni,mire vagy képes, amíg meg nem próbálod. Bármennyire is szomorúan hangzik, legtöbben soha sem próbálnak meg semmit sem csinálni, addig amíg nem biztosak benne, hogy menni fog nekik.”

(Bob Proctor)

32.

“Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket!”

(George Bernard Shaw)

33.

“Az ember rájön, hogy amint megváltoztatja gondolatait a dolgokról és a többi emberről, a dolgok és az emberek megváltoznak vele szemben… Az ember nem azt vonzza, amit szeretne, hanem ami rá hasonlít… Az istenség, amely sorsunkat alakítja, mi vagyunk. Saját magunk… Amit az ember elér, az gondolatai egyenes következménye… Csak akkor emelkedhetünk fel, győzhetünk és lehetünk sikeresek, ha gondolatainkat is felemeljük…”

(Dale Carnegie)

34.

“Senki sem magától lett olyan, ami. Mind ezernyi más emberből vagyunk. Bárki, aki valaha is kedvességet tett nekünk vagy bátorítóan szólt hozzánk része lett a mi karakterünknek, gondolatainknak, és sikereinknek is.”

(George Matthew Adams)

35.

“Többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted – ez siker.”

(Henry Ford)

36.

“Amikor azt mondod: ‘Feladom!’, gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: ‘Egek,micsoda lehetőség!”

(H. Jackson Brown)

37.

“Nincs zavarba ejtőbb, mint látni, hogy valaki elvégzi azt, amit mi lehetetlennek hittünk.”

(Sam Ewing)

38.

“A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak,amikor már semmi sem segített.”

(Dale Carnegie)

39.

“Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz! Igen, ilyen egyszerű ez.”

(Will Rogers)

40.

“Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst, készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát.”

(Brian Tracy)

41.

“Könnyebb száz világi vágyat meghódítani, mint egyről lemondani.”

(Buddha)

42.

“Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget.”

(Winston Churchill)

43.

“Vannak, akik mindig biztosra akarnak menni. Ez a kudarc legbiztosabb útja.”

(Lee Wallek)

44.

“Több nemes szándék kudarcát okozta már az akaraterő és a cselekvési kedv hiánya, mint az átlagos vagy gyenge képességek.”

(Harry Banks)

45.

“Amit a cél elérésével kapunk közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük.”

(Zig Ziglar)

46.

“A józan ész azon előítéletek összessége, melyeket 18 éves korunkra szerzünk.”

(Albert Einstein)

47.

“Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban,mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad.”

(Buddha)

48.

“Mindenki maga irányítja sorsát; mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait.Csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más.”

(XIV. Dalai Láma)

49.

“Mindenki képes a terhét cipelni, akármilyen nehéz is, estig. Mindenki el tudja végezni a munkáját, akármilyen nehéz is, egy nap. Mindenki képes kedvesen, türelmesen, szeretően,tisztán élni, míg a nap le nem megy. És az élet csak ennyiből áll.”

(Robert Louis Stevenson)

50.

“Amit meg kell tanulnunk, az mindig ott van a szemünk előtt, csak alázatosan és figyelmesen körül kell néznünk, hogy meglássuk mit akar tőlünk az Isten, és melyik a legjobb lépés amit a következő pillanatban tehetünk.”

(Paulo Coelho)

51.

“Abszolút szabadság nem létezik, helyette csak a választás szabadsága létezik, vagyis az, hogy magunk választjuk ki, mi mellett kötelezzük el magunkat.”

(Paulo Coelho)

52.

“Miközben mosogatsz, imádkozz! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről:főztél, és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a földön, akinek nincs mit elmosnia,vagy nincs kinek megterítenie…”

(Paulo Coelho)

53.

“A folyó és a szikla összecsapásából mindig a folyó kerül ki győztesen – de nem az erejének, hanem a kitartásának köszönhetően!”

(H. Jackson Brown)

54.

“Könnyebb találni sok embert, akik elég bölcsek ahhoz, hogy felfedezzék az igazságot, mint egyet, aki elég rettenthetetlen ahhoz, hogy mindenféle szembenállás ellenére is kiálljon érte.”

(A. A. Hodge)

55.

“A világ egy hatalmas tükör. Visszatükrözi felénk azt, amik vagyunk. Ha kedvesek, ha barátságosak és ha segítőkészek vagyunk, akkor a világ kedvesnek, barátságosnak és segítőkésznek fog felénk bizonyulni. A világ pontosan az, amik mi vagyunk!”

(Thomas Dreier)

56.

“Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó:akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.”

(Kurt Dimberger)

57.

„Ahhoz, hogy elindulhass a gazdagság felé vezető úton, elég, ha a termékeid és a szolgáltatásaid csak 10%-al jobbak, mint a versenytársaidé.

(Brian Tracy)

58.

“Két dologra kell törekednünk életünkben: először arra, hogy megszerezzük, amit akarunk, másodszor arra, hogy élvezzük. Csak a legbölcsebb emberek érik el a másodikat.”

(Dale Carnegie)

59.

„Ha nincs életcélod, elkerülhetetlenül a biztos kudarc felé sodródsz.”

(Napoleon Hill)

60.

“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.”

(Les Brown)

61.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.”

(Oprah Winfrey)

62.

“Furcsa dolog az élet, ha nem vagy hajlandó elfogadni mást csak a legjobbat, akkor nagyon gyakran meg is kapod azt!”

(W. Somerset Maugham)

63.

“A lelki egészségnek két kritériuma van: képesség a munkára és képesség a szeretetre.”

(Sigmund Freud)

64.

“Mégis, éppen a gondok fölismerésének és megoldásának folyamatában rejlik az élet értelme. A probléma a próba, mellyel elkülönítjük a sikert és a kudarcot. Gondjaink miatt van szükségünk bátorságra és bölcsességre, sőt gondjaink tesznek minket bátrakká és bölcsekké.Végső soron ezek felelősek lelki fejlődésünkért.”

(M. Scott Peck: A járatlan út)

65.

“A világon mindenki a boldogságot hajszolja – és van is egy biztos mód, amellyel megtalálhatjuk: ellenőrizzük a gondolatainkat. A boldogság nem a külső körülményeken,hanem a belsőnkön múlik. Nem az a tény tesz boldoggá vagy boldogtalanná, hogy mid van, ki vagy, hol vagy, mit csinálsz – csakis az, hogy mit gondolsz minderről. Például két ember lehet ugyanazon a helyen, és teheti ugyanazt egyszerre, mindkettőnek nagyjából ugyanannyi pénze és tekintélye lehet – mégis lehet az egyik szerencsétlen, a másik pedig boldog. Miért? A dolgok eltérő megítélése miatt. Éppen annyi boldog arcot láttam a pusztító hőségben napi hét centért izzadó és küszködő kínai munkások között, mint a New York-i Park Avenue légkondicionált hivatalaiban.”

(Dale Carnegie)

66.

„Ha nem vagy képes nagy dolgokat véghez vinni, végezd nagyszerűen az apró ügyeket! Ne várj az alkalomra! Ragadd meg a közönséges hétköznapi alkalmakat, és tedd őket naggyá!”

(Napoleon Hill)

67.

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”

(Teréz anya)

68.

„Az erős lélek, ha nagy cél van előtte, megacélosítja a gyönge testet.”

(Mark Twain)

69.

„Mindent, amit teszünk, úgy kellene megtenni, mintha az örökkévalóság sorsa függne tőle.Mert sohasem tudhatjuk, nem tőle függ-e.”

(Franz Rosenzweig)

70.

„A siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá.”

(Danny R. McBride)

71.

„Bármilyen aktivitás kreatívvá válik, amint az, aki csinálja, törődni fog azzal, hogy jól vagy jobban csinálja.”

(John Hoyer Updike)

72.

„Az emberek nem lusták. Egyszerűen nincs olyan céljuk, ami motiválná őket.”

(Anthony Robbins)

73.

„Nem építheted a hírnevedet arra, amit csak a jövőben fogsz létrehozni.”

(Henry Ford)

74.

„Az értelem a tett. Akkor veszíted el az értékedet, ha lemondasz a változásról és a tapasztalatról. Hatalmadban áll választani: válassz valamit, és szenteld neki magad. A tettek adnak célt és reményt.”

(Christopher Paolini)

75.

„A dolgok leírásával járó fegyelem az első lépés a célkitűzés megvalósítására. Beszélgetések során az ember mindenféle homályos megfogalmazással és badarsággal élhet, gyakran észre sem veszi. De ha leírjuk gondolatainkat, valami arra kényszerít bennünket, hogy belemenjünk a részletekbe. Ily módon nehezebb becsapni önmagunkat.”

(Lee Iacocca)

76.

„Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.”

(Szent-Györgyi Albert)

77.

„Vesszőparipája minden épeszű embernek van, aki elég okos ahhoz, hogy egy kicsit bolondos legyen. S ha jól lovagolja meg őket, az örömtől és jókedvtől sokáig fiatal maradhat. Fő az,hogy amit teszel, teljes lélekkel cselekedd.”

(Méhes György)

78.

„Az életben nem az jelenti a tragédiát, ha nem éred el a célokat, hanem, ha nincsenek céljaid.”

(Benjamin Elijah Mays)

79.

„Semmit se szeressek félig csinálni, vagyis a tökély előtt megelégedni.”

(Bolyai János)

80.

„Ha az emberi értelem akarja, hogy erősebb legyen a sorsszerűségnél, akkor már erősebb is.”

(Thomas Mann)

81.

„Ha valaki tenni akar, de elmulasztva a kedvező alkalmat nem cselekszik, valójában nem akar tenni semmit.”

(Emanuel Swedenborg)

82.

„Az erőgyűjtés az a munka, ami leginkább kimerít.”

(Horváth Imre)

83.

„A feladatot, nem pedig magunkat kell komolyan venni.”

(Peter Ustinov)

84.

„A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig. ”

(Ottlik Géza)

85.

„Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.”

(Robert Kiyosaki)

86.

„Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.”

(Assisi Szent Ferenc)

87.

„Ahhoz, hogy a forráshoz elérj, szembe kell úsznod az árral.”

(Stanislaw Jerzy Lec)

88.

„A szánalom ingyen van, de az irigységért meg kell dolgozni.”

(Hioszi Tatiosz)

89.

„Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: „oké, ez a határ”. Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni.”

(Ayrton Senna)

90.

„Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk, szó szerint saját magunkat is elkápráztatnánk.”

(Thomas Alva Edison)

91.

„Mindenki megteremti és magával hurcolja a saját „mennyországát” vagy „poklát” – nem szükséges meghalni, hogy odajusson.”

(Luz Estela Rozo de Zubillaga)

92.

„Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg,mint azokat, amiket igen.”

(Mark Twain)

93.

„Akarnunk kell a változást. Fel kell ismernünk a fájdalmat, amit akkor érzünk, ha nem változtatunk, és látnunk kell azt az örömöt, amit akkor fogunk átélni, ha megváltozunk.”

(Adam Jackson)

94.

„Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen, ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe ragadva.”

(Eckhart Tolle)

95.

„Van egy nagyon fontos jellemvonás, amely közös, és minden olyan személyben megtalálni,aki meggazdagodott – a személyes felelősségtudat. Valamennyien vállalják a felelősséget a döntéseikért és a tetteikért. Ők nem hibáztatják problémáikért a gazdaságot vagy az államot,az időjárást, nem hivatkoznak arra, hogy nehéz gyerekkoruk volt. A gazdag emberek nem várják tátott szájjal a sült galambot, nem várnak arra, amikor a körülmények kedvezőbbre fordulnak, ők nekikezdenek, és megteremtik. Ők nem mentségeket keresnek, hanem megoldásokat. Ők sikerre vannak ítélve.”

(Adam Jackson)

96.

„Ez az egy élet adatott neked. Keresd, hogyan nőhetnél tovább, sose veszítsd el bátorságodat, miközben utadon jársz! Gyengeséged váltsd erőre, törött cserepeiből alkosd újra életed. Sose a múlt alapján mérd a jövőt, hagyd, hogy emlékké legyen, s rád ragyog a jövő ígérete.”

(Linda E. Knight)

97.

„A cselekvés minden útja kockázatos, az elővigyázatosság tehát nem a veszély kerülésében rejlik (ami lehetetlen), hanem a kockázat kiszámításában és a határozott cselekvésben.”

(Niccolo Machiavelli)

98.

„Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget.”

(Winston Churchill)

99.

„A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik.”

(Amby Burfoot)

100.

„Amikor azt gondolod, hogy már minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy.”

(Thomas Alva Edison)

101.

„Az optimista két garassal a zsebében is úr. A pesszimista tele páncélszekrénnyel is senki.”

(André Kostolany)

102.

„Olyan gond nincs, amely ne hozna kezében ajándékokat neked. A gondokat azért keresed, mert szükséged van ajándékaikra.”

(Richard Bach)

103.

„Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk. Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk! És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben.”

(Monica Baldwin)

104.

„A gondolat, akár kimondják, akár nem, valóságos dolog, és ereje van.”

(Frank Herbert)

105.

„Konfliktusokat ügyes furfangok vagy intelligens hazugságok sohasem oldanak meg;hogy megoldódjanak, el kell viselni őket, amíg a feszültség elviselhetetlenné nem válik;azután az ellentétpárok lassan egybeolvadnak. Egyfajta alkimista eljárás ez, nem pedig racionális választás vagy döntés. A szenvedés elengedhetetlen. Minden valóságos megoldást csakis intenzív szenvedés révén találunk meg. A szenvedés mutatja meg, milyen mértékben vagyunk elviselhetetlenek magunk számára. Egyezz ki ellenségeddel! – a külsővel és a belsővel! Ez a probléma!”

(Carl Gustav Jung)

106.

„A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, hogy felismerem: minden, ami van, engem szolgál, és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Ennél fogva minden jó, úgynevezett negatív nem is létezik, csupán olyan kellemetlen jóról beszélhetünk,amelynek bekövetkeztét én tettem szükségessé.”

(Kurt Tepperwein)

107.

„Egyesek úgy keresik a boldogságot, mint ahogy a szemüvegüket, amely ott van az orrukon.”

(Gustavo Dorz)

108.

„Bár bánat a szívnek távoli dolgok után vágyódni, vágyaidat ne tekintsd hiábavalónak:ami mára megvalósult, tegnap még képzelet volt.”

(Hioszi Tatiosz)

109.

„A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is továbbpróbálkoztak, amikor már semmi sem segített.”

(Dale Carnegie)

110.

„100 emberből csupán egy, aki megvalósítja önmagát, és képességeit teljes egészében kihasználja. A többség anélkül létezik, hogy igazán élne. Általános vélekedés szerint a legtöbb ember csupán 10%-át hasznosítja életenergiáinak. Csak 10%-át látják a világ szépségének, az emberi érzésvilág mélységének, és gazdagságának csupán tíz százalékát élik át. Botorkálnak a világban anélkül, hogy elmélkednének róla, anélkül, hogy kutatnák azt. Úgy élnek, hogy közben a szeretet tört hányadát adják és kapják.”

(John Powell)

111.

„Kétféle lustaság van: vízszintes és függőleges. Van ember, aki csak élete nagy távlataiban lusta; a tervekben; abban, hogy elodázza elhatározásait, döntéseit; lustán építi fel élete munkáját, mindent az időbe épít, a nagy messzeségbe. Aztán van a másik, a függőleges lustaság, mikor a nagy pillanat előtt maradunk lusták, mikor nem gondoljuk, mondjuk vagy cselekedjük azt, amit abban a pillanatban lehetne. Nem nyújtjuk ki kezünket valami után,amit megszerezhetnénk, különösebb fáradság nélkül, s később talán csak nagy áldozatokkal tudunk megszerezni, nem megyünk a telefonhoz, nem írjuk meg azt a levelet, vagy nem jegyezzük fel azt a gondolatot, rögtön, akkor, abban a pillanatban. Ez utóbbi fajta lustaság a veszedelmesebb. Ilyen elmulasztott, lustán elhanyagolt pillanatokon múlik az élet.”

(Márai Sándor)

További idézetekért látogass el az idezetekneked.hu oldalára!

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend