A titokzatos Csendes zóna

A világon meglepően sok olyan rejtélyes hely létezik, melyek esetében olyan természeti, környezeti rendellenességek tapasztalhatóak, amiket (legalábbis egyelőre) a tudomány nem tud érdemlegesen megmagyarázni, vagy egész egyszerűen nem ért.

E helyek gyakran jelennek meg már az ősi civilizációk kultúrkörében is, misztikus, szent helyekként emlegetik őket. Paranormális tevékenységekről, földön kívüli istenségekről tesznek említést e térségekben. Az egyik ilyen terült a Mexikóban lévő úgynevezett „Csendes zóna”.

Észak-Mexikóban, Ceballos városától körülbelül 40 km-re nyugat, északnyugati irányba van egy elhagyatott félsivatagos terület, melyet „Zona del Silencio”-nak (angolul: Zone Of Silence, vagyis „Csendes zónának”) neveznek.

A terület elnevezése abból adódik, hogy a zónán belül a rádióhullámok nem továbbíthatóak, feltételezhetően a környéken tapasztalható különösen nagy mágneses erőnek köszönhetően.

Csendes-zóna

A Csendes zóna különleges élővilága

A sivatag ezen elhagyatott része azonban nem csak ettől különleges. A beszámolók szerint a környéken számos ritka, mutáns állatfaj él, melyek kizárólag csak itt találhatóak, mint például egy lila kaktuszféle, vagy a sivatagi teknősnek egy mutálódott változata, továbbá a megfigyelések alapján kiemelkedően magas a világűrből becsapódó meteoritok aránya is más területekhez képest, mintha valami „odavonzaná” őket a körzethez.

A Csendes zóna furcsa jelenségei

Elsőként a sivatag ezen részén tapasztalható furcsa jelenségekről 1930-ban Francisco Sarabia mexikói pilóta számolt be, akinek a terület felett repülve minden ok nélkül egyik pillanatról a másikra kikapcsolt a rádiója.

Francisco Sarabia

Ezt követően azonban a figyelem középpontjába akkor került tartósan a zóna, amikor 1970. július 11-én az Egyesült Államok légierejének Utah állambeli Green River-i katonai támaszpontjáról a NASA fellőtt egy Athena hordozórakétát.

A rakétának 1100 km megtétele utána az új-mexikói White Sands Rakéta Lőtéren kellet volna földet érnie, ám máig tisztázatlan okokból, több száz kilométernyire eltért a céltól és végül a zónában csapódott be, ezzel igencsak letérve pályájáról és jócskán túlrepülve eredeti érkezési pontjától.

Lényegében tehát úgy viselkedett, mintha odavonzotta („odahúzta”) volna valami a zónába. Ezt az esetet egyes feltételezések szerint az okozhatta, hogy voltaképpen a Csendes zóna nem más, mint egy nagy erejű energiaörvény, mely mágneses erejével magához vonzza a fémtartalmú, nagyobb méretű komplexumokat, mint például a magas vastartalmú meteoritokat, az űrszemetet, vagy a rakétákat.

Mivel magyarázhatók a Csendes zóna anomáliái?

A tudomány mai állása szerint a Föld mágneses mezeje a bolygó különböző pontjain néhány százalékkal eltér, mely magyarázatként szolgálhat a rendkívüli jelenségekre. Ténylegesen tapasztalható, hogy erős mágneses tér uralkodik a környéken, az iránytű nem működik megfelelően, csakúgy, mint a mobiltelefonok, rádiók, stb., melyek lényegében használhatatlanok a zónán belül.

Az itt élő endemikus fajok, mint például a lila sivatagi kaktusz szokatlan módosulásainak is magyarázata lehet a körzetet érő erősebb napszelek hatására intenzíven elhasználódott rétegek elszíneződése.

lila kaktusz a Csendes zónában

UFO-észlelések a Csendes zónában

Ez azonban nem minden. Az 1900-as évek elejétől kezdődően egyre gyakoribbak a térségben az UFO észlelések is, melyek oka egyes elképzelések szerint az, hogy a terület lényegében egy tájékozódási pont, vagy kapu a földönkívüliek számára. Az idegen bolygóról érkező látogatók a Föld felszínén való tájékozódáshoz könnyedén használhatják a Föld mágneses terének eltéréseit, csakúgy, mint mi a „normál” helyeken az iránytűt.

Plusz egy érdekesség a Csendes zónáról

A Csendes-zóna a huszonhatodik és a huszonnyolcadik szélességi körön található, tehát

 pontosan egyvonalban a Bermuda-háromszög belső területeivel és az egyiptomi piramisokkal,

melyek szintén bővelkednek megmagyarázhatatlan rejtélyekben, paranormális tevékenységekről szóló beszámolók sokaságában.

Csendes-zóna

forrás:bestofcafe

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: