Egy nagyon különös és bizarr videót tettek közzé a Zsenmin Zsipao (People’s Daily) kínai állami újság Twitterén. A felvételen az látható, hogy több száz birka megállás nélkül sétál körbe-körbe. A Marca információi szerint az állatok már két hete csinálják ezt.

A birkák még november 4-én kezdtek el körbe-körbe sétálni egy belső-mongóliai farmon – számolt be a lapnak az állatok gazdája. Plusz érdekesség, hogy kizárólag a 13-as (!!) karám állatai viselkednek így.

Sok szakértő először a listeriosis nevű bakteriális betegségre gyanakodott, amit más néven „körözési betegség”-ként is szoktak emlegetni. Ez többnyire a gyenge minőségű takarmány miatt alakul ki. De erre a teóriára rögtön meg is érkezett a cáfolat: az állatok makkegészségesek.

Ahogy elkezdett terjedni a hír a furcsán viselkedő birkákról, a közösségi oldalak felhasználói is bekapcsolódtak a rejtély megfejtésébe.

Egyesek úgy vélik, hogy rádiófrekvenciás „villanypásztor” tereli az állatokat, vagy valamilyen láthatatlan geomágneses anomáliát kerülgetnek, ám ez nem magyarázza, hogy miért nem alszanak a birkák ilyen hosszú időn keresztül.

És természetesen nem maradhatott ki a víruskísérletek lehetősége sem, mondván új védőoltás kifejlesztését tesztelik a látszólag megkergült birkákon.

Kövess minket a Facebookon!

error:
Send this to a friend