Öt hely, ahol gyakoriak a különös jelenségek

Mount St. Helens

A Mount Saint Helens Észak-Amerikában, a Sziklás-hegység területén, a Cascade-hegységben található vulkáni eredetű hegy.

Már az 1800-as években is történtek különös események a hegy körüli erdőkben, melyek a mai napig is tartanak.  Többen is furcsa teremtményeket véltek látni erre, ezeket a legtöbbször aNagyláb (Bigfoot) nevű lénnyel hozták kapcsolatba.

De számos más “nem evilági” teremtményről is érkeztek beszámolók. Egy biztos, a Mount St. Helens és környéke nem tartozik a legveszélytelenebb kirándulóhelyek közé.

Extraterrestrial Highway – A 375-ös út

A 375-ös út az Egyesült Államokban, azon belül is Nevada államban található. A 93-as főútvonal mellett fekvő autóscsárdától indul, és a Warm Springs nevű kisvárosnál torkollik a 6-os főútvonalba.

A 98 mérföldnyi sivár aszfaltúton haladva – mely néhány órányira van csak Las Vegastól – olyan sokan észleltek már UFO-jelenségeket, hogy 1996-ban Nevada közlekedési minisztériuma Földön Kívüli Országútnak (Extraterrestrial Highway) minősítette a 375-ös utat, Bob Miller kormányzó pedig földönkívüli-barát útjelző táblákat adott át a hivatalos avatási ceremónia keretében.

Az itt lakók szerint a váratlanul feltűnő fénygömbök és egyéb furcsaságok az évek során, az UFO-fanatikusok Mekkájává tették a 375-ös országutat.

Roswell, Új-Mexikó

Roswell az Egyesült Államokban, Új-Mexikó állam délnyugati részén, Chaves megyében található.

1947. július első hetében egy azonosítatlan repülő tárgy zuhant le a város külső részén. Július 8-án a RAAF (Roswell Army Air Field) bejelentette, hogy ez egy UFO  volt és négy földönkívüli testet találtak a becsapódás helyén. A következő napon az Egyesült Államok Légiereje bejelentette, hogy nem ufóról van szó, hanem egy meteorológiai léggömbről. Azóta Roswell – az 51-es körzettel együtt (az elméletek szerint itt őrzik a földönkívüli testeket) – lett a földönkívüli összeesküvés-elméletek központja.

Miután bezárták a helyi katonai légitámaszpontot, Roswell kihasználta kellemes klímáját, és újra felfedezte önmagát mint visszavonult közösség. Az utóbbi húsz évben Roswell tőkét kovácsolt az állítólagos ufóbalesetből és vonzó célpont lett a földönkívüliek iránt érdeklődő turisták számára.

S bár 1947 óta sok idő eltelt, egyes helyi lakosok szerint még manapság is gyakran fordulnak meg a városban titokzatos személyek, akik az ominózus esettel kapcsolatban kérdezősködnek.

Az ősi kastélyok általában mágnesként vonzzák a látogatókat, többek között azokat is, akik komoly érdeklődést mutatnak a szellemvilág rejtélyei iránt. Az írországi  Ross kastély a Killarney Nemzeti Parkban, egy tó partján található. Alapításának dátuma bizonytalan, de valószínűleg a 15. század végén épült.

A legenda szerint eredeti tulajdonosa, O’Donoghue a tó vize alatt alussza álmát és hétévente május első reggelén kiemelkedik a vízből fehér lován, hogy megkerülje a tavat. Úgy tartják, aki megpillantja, egész életében szerencsés lesz. A helyi legendák elmondása alapján a kastélyban szellemek portyáznak, akik gyakran nem is csinálnak titkot jelenlétükből.

Ross-kastély, Írország

Az ősi kastélyok általában mágnesként vonzzák a látogatókat, többek között azokat is, akik komoly érdeklődést mutatnak a szellemvilág rejtélyei iránt. Az írországi  Ross kastély a Killarney Nemzeti Parkban, egy tó partján található. Alapításának dátuma bizonytalan, de valószínűleg a 15. század végén épült.

A legenda szerint eredeti tulajdonosa, O’Donoghue a tó vize alatt alussza álmát és hétévente május első reggelén kiemelkedik a vízből fehér lován, hogy megkerülje a tavat.

Úgy tartják, aki megpillantja, egész életében szerencsés lesz. A helyi legendák elmondása alapján a kastélyban szellemek portyáznak, akik gyakran nem is csinálnak titkot jelenlétükből.

A Winchester-ház

A Winchester-ház San Joseban, Kaliforniában 38 éven át állt folyamatos renoválás alatt. Az eredetileg nyolcszobás vidéki ház a Winchester ismétlőpuskák gyártója fiának, Oliver Winchesternek a birtokán állt. A fegyver a leghíresebb ismétlő volt a vadnyugat meghódítása idején.

Oliver 1886-ban bekövetkezett halála után özvegye, Sarah Winchester bostoni jóshoz fordult, aki azt jövendölte neki, hogy azok szellemei, akiket a család által készített puska ölt meg, megszállják majd és örökké üldözni fogják. Megszökhet, ha Nyugatra költözik, vásárol egy házat, és a szellemek megtévesztésére állandóan átépíti.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error: