Öt hely, ahol gyakoriak a különös jelenségek

2.5KShares

Mount St. Helens

A Mount Saint Helens Észak-Amerikában, a Sziklás-hegység területén, a Cascade-hegységben található vulkáni eredetű hegy.

Már az 1800-as években is történtek különös események a hegy körüli erdőkben, melyek a mai napig is tartanak.  Többen is furcsa teremtményeket véltek látni erre, ezeket a legtöbbször aNagyláb (Bigfoot) nevű lénnyel hozták kapcsolatba.

De számos más “nem evilági” teremtményről is érkeztek beszámolók. Egy biztos, a Mount St. Helens és környéke nem tartozik a legveszélytelenebb kirándulóhelyek közé.

Extraterrestrial Highway – A 375-ös út

A 375-ös út az Egyesült Államokban, azon belül is Nevada államban található. A 93-as főútvonal mellett fekvő autóscsárdától indul, és a Warm Springs nevű kisvárosnál torkollik a 6-os főútvonalba.

A 98 mérföldnyi sivár aszfaltúton haladva – mely néhány órányira van csak Las Vegastól – olyan sokan észleltek már UFO-jelenségeket, hogy 1996-ban Nevada közlekedési minisztériuma Földön Kívüli Országútnak (Extraterrestrial Highway) minősítette a 375-ös utat, Bob Miller kormányzó pedig földönkívüli-barát útjelző táblákat adott át a hivatalos avatási ceremónia keretében.

Az itt lakók szerint a váratlanul feltűnő fénygömbök és egyéb furcsaságok az évek során, az UFO-fanatikusok Mekkájává tették a 375-ös országutat.

Roswell, Új-Mexikó

Roswell az Egyesült Államokban, Új-Mexikó állam délnyugati részén, Chaves megyében található.

1947. július első hetében egy azonosítatlan repülő tárgy zuhant le a város külső részén. Július 8-án a RAAF (Roswell Army Air Field) bejelentette, hogy ez egy UFO  volt és négy földönkívüli testet találtak a becsapódás helyén. A következő napon az Egyesült Államok Légiereje bejelentette, hogy nem ufóról van szó, hanem egy meteorológiai léggömbről. Azóta Roswell – az 51-es körzettel együtt (az elméletek szerint itt őrzik a földönkívüli testeket) – lett a földönkívüli összeesküvés-elméletek központja.

Miután bezárták a helyi katonai légitámaszpontot, Roswell kihasználta kellemes klímáját, és újra felfedezte önmagát mint visszavonult közösség. Az utóbbi húsz évben Roswell tőkét kovácsolt az állítólagos ufóbalesetből és vonzó célpont lett a földönkívüliek iránt érdeklődő turisták számára.

S bár 1947 óta sok idő eltelt, egyes helyi lakosok szerint még manapság is gyakran fordulnak meg a városban titokzatos személyek, akik az ominózus esettel kapcsolatban kérdezősködnek.

Az ősi kastélyok általában mágnesként vonzzák a látogatókat, többek között azokat is, akik komoly érdeklődést mutatnak a szellemvilág rejtélyei iránt. Az írországi  Ross kastély a Killarney Nemzeti Parkban, egy tó partján található. Alapításának dátuma bizonytalan, de valószínűleg a 15. század végén épült.

A legenda szerint eredeti tulajdonosa, O’Donoghue a tó vize alatt alussza álmát és hétévente május első reggelén kiemelkedik a vízből fehér lován, hogy megkerülje a tavat. Úgy tartják, aki megpillantja, egész életében szerencsés lesz. A helyi legendák elmondása alapján a kastélyban szellemek portyáznak, akik gyakran nem is csinálnak titkot jelenlétükből.

Ross-kastély, Írország

Az ősi kastélyok általában mágnesként vonzzák a látogatókat, többek között azokat is, akik komoly érdeklődést mutatnak a szellemvilág rejtélyei iránt. Az írországi  Ross kastély a Killarney Nemzeti Parkban, egy tó partján található. Alapításának dátuma bizonytalan, de valószínűleg a 15. század végén épült.

A legenda szerint eredeti tulajdonosa, O’Donoghue a tó vize alatt alussza álmát és hétévente május első reggelén kiemelkedik a vízből fehér lován, hogy megkerülje a tavat.

Úgy tartják, aki megpillantja, egész életében szerencsés lesz. A helyi legendák elmondása alapján a kastélyban szellemek portyáznak, akik gyakran nem is csinálnak titkot jelenlétükből.

A Winchester-ház

A Winchester-ház San Joseban, Kaliforniában 38 éven át állt folyamatos renoválás alatt. Az eredetileg nyolcszobás vidéki ház a Winchester ismétlőpuskák gyártója fiának, Oliver Winchesternek a birtokán állt. A fegyver a leghíresebb ismétlő volt a vadnyugat meghódítása idején.

Oliver 1886-ban bekövetkezett halála után özvegye, Sarah Winchester bostoni jóshoz fordult, aki azt jövendölte neki, hogy azok szellemei, akiket a család által készített puska ölt meg, megszállják majd és örökké üldözni fogják. Megszökhet, ha Nyugatra költözik, vásárol egy házat, és a szellemek megtévesztésére állandóan átépíti.

Alakítsd át otthonod rezgéseit és energiáját az alábbi kristályok segítségével

Alakítsd át otthonod rezgéseit és energiáját az alábbi kristályok segítségével

Sokan rajonganak a kristályokért, ugyanis néhányuk emlékeket idézhet fel, akár egy utazást, akár egy volt szerelmet, de egyébként is csodálatos…

Atomrobbantások az ókorban?

Atomrobbantások az ókorban?

Akik komolyabban foglalkoztak az emberiség történetének ókori vagy azt megelőző szakaszaival, azok tudják, hogy számtalan rejtély lapul még a mondákban,…

Adamus Saint-Germain – Ti legyetek az elsők!

Adamus Saint-Germain – Ti legyetek az elsők!

Önmagatokat tegyétek az első helyre! Ez az elv az elmúlt több mint ötezer év tanításainak igencsak ellentmond. A régi Mesterek…

6 misztikus és egyben baljós festmény, aminek a titka máig megoldatlan

6 misztikus és egyben baljós festmény, aminek a titka máig megoldatlan

Biztos éreztél már ilyet te is! Ránéztél egy képre és különös, megmagyarázhatatlan érzések fogtak el. Esetleg még ok nélküli félelmet…

Pio atya stigmái

Pio atya stigmái

Pio atya emberfeletti szenvedései ellenére hatalmas csodákat volt képes véghez vinni. Stigmái bizonyítékul szolgáltak még az ateistáknak is. 2002-ben avatta…

Betolakodók (1992) – teljes film

Betolakodók (1992) – teljes film

A forgatókönyv megtörtént esetek felhasználásával készült, Budd Hopkins azonos című könyve nyomán. A neves pszichiáter, Dr. Neil Chase egyik páciense,…

error:
Share via
Copy link