Esther és Jerry Hicks – Nem a szavak tanítanak, hanem az élettapasztalatok

A szimpla szavakat, legyenek bár az igazság tökéletes szavai, nem fogjuk megérteni, csak akkor, ha a magyarázat gondoson összeválogatott szavak formájában és az univerzum törvényeivel összhangban lévő élettapasztalatokkal érkezik.

Lehet, hogy testi egészséged jelenleg pont olyan, amilyet mindig is szerettél volna. Ha ez a helyzet, akkor nincs más dolgod, mint továbbra is ugyanúgy odafigyelni a testedre, és megbecsülni mindent, ami örömmel tölti el.

Ha így teszel, állapotodat minden további nélkül meg tudod tartani. De ha valamilyen változást szeretnél, legyen szó akár a megjelenésedről, az életerődről vagy a testi-lelki harmóniáról, akkor bizony az eddigiektől merőben eltérően kell állnod a dolgokhoz. Nemcsak a testeddel kapcsolatban, de az összes dologgal kapcsolatban, amivel jelenleg problémáid vannak…

Amint elkezded figyelmedet pozitív irányba fordítani, számos szempontból egyre jobban fogod érezni magad, ami olyan tüzet szíthat benned, hogy általa érezni kezded az univerzum erejét – az erőt, amely magát a világot teremti. Érezni fogod, ahogy ez az erő áramlik benned.

Te magad teremted tapasztalataidat – senki más, csak te. Minden, ami az életedbe jön, gondolataid ereje által keletkezik.

Ha elég hosszan fókuszálsz arra a bizonyos szenvedélyes tűzre, olyan erőre teszel szert, amellyel nagyszerű eredményeket érhetsz el. A többi gondolat, bár fontos, és van benne kreatív potenciál, általában csak azokat a dolgokat tartja fenn, amelyeket már korábban teremtettél.

Ezért van az, hogy oly sokan életben tartják a nem kívánt testi tüneteket csupán azzal, hogy folyamatosan azokra gondolnak.

Ezek mögött a gondolatok mögött nincs erő, és nincsenek erős érzelmek, mégis ott vannak. Más szóval, újra és újra ugyanazt a „nem kívánt dalokkal teli lemezt” játsszák le, és ezzel bizony életben tartják a nem kívánt testi tüneteket is.

Már a jobb dalokkal teli lemez lejátszásának szándéka is nagyon jó hatással lesz testedre. De mivel a szavak nem tanítanak, ezért azt javasoljuk, hogy próbálkozz azzal a bizonyos új lemezzel egy darabig, és figyeld meg, hogy mi történik.

A vonzás törvénye tölti ki minden gondolatomat

A vonzás törvénye azt mondja, hogy azonos azonosat vonz. Más szóval élve, amit ebben a pillanatban gondolsz, az eredeti gondolatokhoz hasonlókat fog magához vonzani. Ezért ha bármikor egy számodra kellemetlen dologra gondolsz, az még kellemetlenebb gondolatokat fog magához vonzani.

Rövidesen azon kapod magad, hogy nemcsak az adott pillanatot tapasztalod meg, de visszamész a múltadba is, ahonnan további adatokat hívsz elő, amelyek megegyeznek ezzel a rezgéssel, és most, a vonzás törvénye alapján, negatív gondolataiddal arányosan a negatív érzéseid is elhatalmasodnak rajtad.

Ezután pedig a kellemetlen dolgokat elkezded megvitatni másokkal, amire még ők is rátesznek egy lapáttal, és ők is visszanyúlnak a múltba… Aztán, igen rövid időn belül, mindannyian, akik az ügyön elmélkedtetek, elegendő adatot fogtok előhívni, és végül a valóságotokká teszitek mindezt.

Ha természetes az, hogy tudod, mit nem akarsz, akkor képesnek kell lenned arra is, hogy meghatározd azt, amit szeretnél. Azzal semmi baj sincs, ha a megoldás keresése előtt először beazonosítod a problémát.

A baj ott kezdődik, amikor az ember problémaorientálttá válik, ahelyett hogy megoldásorientálttá válna. Folyamatosan vizsgálgatja és magyarázgatja a problémát, ám ezzel csak annyi ér el, hogy állandósítja azt.

Megéri azonban feltenni az „új lemezt”: énekelj megoldásorientált dalokat a problémaorientált dalok helyett.

Sokkal nehezebb pozitívan gondolkodni akkor, amikor már beteg vagy, mint akkor, amikor még minden rendben van. De bármi is legyen, az új lemez új eredményeket fog hozni, hiszen a jó a jót vonzza. Így hát énekelj arról, ahogy élni szeretnél, és meglásd, életed előbb-utóbb olyanná válik.

Sokan vannak, akik aggódnak, mert úgy vélik, hogy amiatt, hogy betegek, már nem lehetnek jól, mivel betegen a betegségekre irányul az összes figyelmük, és ezáltal tovább mélyítik azt. Ezzel bizony egyetértünk. Ez akár teljes egészében így is lehetne akkor, ha csak arra tudnánk fókuszálni, ami a jelenben van. De mivel nem csak a jelen pillanatban történő dolgokra tudunk koncentrálni, a változás is lehetséges. A változás azonban nem fog bekövetkezni akkor, ha csak a problémára figyelünk.

Csak akkor számíthatunk más eredményre, ha a pozitív eredményre koncentrálunk

A vonzás törvénye reagál gondolatainkra, méghozzá nem csak a jelenlegi valóságban. Ha megváltoztatsz egy gondolatot, a valóságodnak követnie kell azt. Ha éppen jól mennek a dolgaid, akkor koncentrálj arra, ami éppen történik, és a jó dolgok folytatódni fognak, de ha éppen kellemetlen helyzetben vagy, akkor meg kell találnod a módját annak, hogy figyelmedet valamiképpen elfordítsd a nem kívánt dolgokról.

Megvan benned a képesség, hogy magaddal, a testeddel és a számodra fontos dolgokkal kapcsolatos gondolataidat a jelen történéseiről más irányba fordítsd. Megvan benned a képesség, hogy elképzelj olyan dolgokat, amelyek hamarosan beköszöntenek, vagy emlékezz olyanokra, amelyek korábban megtörténtek.

Amikor így teszel, azzal a „jól akarom érezni magam” szándékát kezded el megvalósítani. Erre gondolsz, erről beszélsz, ekképpen egy csapásra meg tudod változtatni gondolati mintáidat, és ennek hatására rezgéseidet… És végső soron… az életedet.

forrás: edesvizkiado.hu

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend