Az asztrálutazás meditáció közben is lehetséges

Igazság szerint ez a test elhagyásának szinte legkönnyebb módja. Egyszerű és minden erőlködéstől mentes.

Meglehetősen sok feljegyzés említi azt a tényt, miszerint meditáció közben akaratlanul elhagyható a test. A test magára hagyásának ősi módszerei közül több erős elszántságot és kemény munkát kíván, a meditációhoz ellenben egyikre sincs szükség.

Asztrálutazás a gyakorlatban

Egyszerűen dőlj hátra egy kényelmes székben, hunyd le a szemed, lazíts, gondolj kellemes dolgokra. Néhány perc múlva engedd el tested valamennyi izmát, amíg olyan nem leszel, mint egy laza rongybaba.

Fizikailag tehát már ellazultál. A következő lépésben csitítsd el az elméd, hagyd elnyugodni, kiürülni a tudatodat. Furcsa érzéseid lehetnek eközben. Például hűvös szellőt erezhetsz. Alakok, formák jelennek meg a tudatodban. Szemléld meg őket alaposan, de engedd is el, nehogy újraindítsák a gondolkodás folyamatát.

Amint fizikai tested és tudatos elméd egyaránt elernyedt, feküdj mozdulatlanul és várj. Talán azt érzed, mintha nagyobbra nőne a fejed. Mintha mozognál. Esetleg gyengéden ringatnak egyik oldalról a másikra, de erezhetsz átható remegést is. A rezgés önkéntelen vacogásként, alkalmanként megállíthatatlan reszketésként jelentkezhet. Nehéz úgy utat engedni e jelenségeknek, hogy nem gondolsz rájuk.

Mégis, alapvetően fontos, hogy ne gondolkozz, ne tartsd vissza magad, mert e tünetek jelzik, hogy a tudatod elhagyni készül fizikai tested. Azután hirtelen, egy pillanat alatt kiszökkensz a testedből. Valószínűleg harminc centivel fizikai valód fölött lebegsz majd.

Az asztrálutazás céljának meghatározása

Most gondolj arra, hová akarsz menni, hol szeretnél lenni. Egyszerűen csak ábrándozz, építs légvárakat. Ne elemezd, amit látsz! Sodródj az álomképeiddel, és figyeld meg, hová repítenek. Meglátogatod a számodra most vagy valaha különösen fontos embereket. Talán egy régi, tekintélyes tanítót keresel meg. Elzarándokolsz arra a helyre, ahová mindig szerettél volna eljutni.

Láthatod önmagad jelenlegi valóságodban, esetleg öregebbnek vagy fiatalabbnak. Lenyűgöző és hasznos lehet egy olyan hatszemközti beszélgetés, ahol a másik két éned húsz évvel fiatalabb, illetve húsz évvel idősebb nálad. Vizsgálj meg mindent nagyon körültekintően. Ne törődj túl sokat az események sodrában szerzett tapasztalataiddal. Utólag bőven lesz időd az élmények elemzésére.

Miután végeztél a látogatással, utasítsd asztrális éned, hogy térjen vissza a fizikai testedbe. Pihenj néhány percig, majd számolj ötig, és nyisd ki a szemed. Tűnődj el a benyomásaidon. Ez a módszer azonban néha félrevezető.

Gondolatbeli utazás vagy asztrálutazás volt a kirándulásod? Mindent ragyogó színben láttál? Képes voltál arra, hogy az út során látott emberekkel világosan szót válts? Legalább olyan elevenen láttál, szagoltál, ízleltél, éreztél, akár a fizikai testedben?

Ha igen, sikeres asztrálutazáson vettél részt. 

Ismételd meg többször egymás után a meditációs módszert, ha valódi eredményeket akarsz elérni. Gyakorlat teszi a mestert itt is, mint mindenütt. Egy nap, a meditáció közben tudatosul majd benned, hogy asztrálutazás résztvevője vagy.. A felismerés izgalma valószínűleg azonnal visszaránt a jelenbe, de attól kezdve már nem lesznek kételyeid az eljárás hatékonyságáról.

A meditációnak számtalan módja van, és ha neked másik módszer vált be, például gyertyalángba nézel vagy mantrát ismételgetsz, maradj meg annál, de immár azzal a végcéllal gyakorold, hogy ugródeszkául szolgáljon testen kívüli élmények számára.

Felhasznált irodalom Richard Webster -Astral Travel for Beginners

asztrálutazás meditáció testen kívüli élmények

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend