Látogatók az Ummo bolygóról

ummo-bolygo-latogatoi

Az Ummo bolygóról és annak lakóiról a tudósok közül már sokan tudtak, csak hallgattak róluk. Így a nyilvánosság számára szinte teljesen ismeretlen az a tény, hogy az Ummo-ról származó földönkívüliek itt vannak közöttünk, a Földön.

A következő  történet eredte Jean-Pierre Petit könyvében található. Ő pedig azoknak a leveleknek a százaiból merítette tudását, amelyeket állítólag az ummolakók küldtek földi „levelezőpartnereiknek”.

1934-et írunk. A Földön a rádiótechnika nagy fejlődésen megy keresztül. Egy szép napon eléri azt a szintet, hogy jelzéseket tudunk küldeni az űrbe is. Tizenöt évvel később ezeket a rádióhullámokat észlelik az Ummo bolygó lakói. A planéta a Wolf 424 csillag körül kering. Az Ummo hasonlít a Földre, lakói pedig szintén hasonlítanak az emberre. Magasak, szőkék, az északi népekre emlékeztetnek.

Tengerkék, testhez álló öltözékük hasonló a pilóták kezeslábasához. Érkezésük szemtanúját biztosan nem ijesztenék meg. Hasonlóságuk talán azzal magyarázható, hogy hasonló körülmények között az evolúció is hasonlóképpen alakult. Az Ummón a civilizáció sokkal fejlettebb, mint a földi, s lakóinak tudomásuk van más lakott bolygókról is a világegyetemben. A hozzájuk földi időszámítás szerint 1949-ben eljutott üzenet is kíváncsivá tette az ottani csillagászokat.

Egy matematikai tétel alapján Négyzet bolygónak nevezték el Földünket, majd megindítottak egy expedíciót. Bolygójuk körülbelül tizenöt fényévnyire van a Földtől, az ummobélieknek azonban mindössze hat hónapjukba telik, hogy ideérjenek. Egyes feltételezések szerint ezt úgy csinálják, hogy meg tudják változtatni a tér szerkezetét.

1950 március 28-a: Három űrhajó készül Dél-Franciaországban a leszállásra. Greenwichi időszámítás szerint 4 óra 17 perckor utasaik már a földön gyalogolnak. 6-an vannak: négy férfi és két nő. Ezen a hajnalon egy lélek sem jár a provence-i hegyvidéken, Digne környékén. A felfedezőút tehát minden további nélkül megkezdődhet. Az emberek életmódjáról az ummobéliek semmit sem tudnak. Ruhákat egy eldobott újságban közölt fénykép alapján készítenek maguknak.

Egy gazdaságból a legkülönbözőbb dolgokat lopják el: ébresztőórát, villanyórát, szappant, valamint különböző bútordarabokat. Két év telik el. Az ummobéliek ekkor elhatározzák, hogy elmélyítik felfedező munkájukat. Az emberek megfigyelése határozottan érdekesnek bizonyul számukra: bizarrnak találják a viselkedésünket.

Az Ummón csupán egy, sík domborzatú kontinens van. A földkéreglemezek elmozdulása náluk nem létezik. Ennek következtében egységes a faj, az etnikum és a nyelv. Az ummolakók meglepődve tapasztalták, hogy nálunk vannak fehérek, feketék, és sárgák. Náluk olyan a társadalmi és politikai berendezkedés amelyet totális államrendszernek nevezhetünk.

Számítógép határozza meg valamennyi ummolakó jövőjét a születésükkor fizikai, majd pedig szellemi képességeik alapján. Eszerint lesz valakiből fizikai munkás, vagy szellemi tevékenységet végző egyed. Mindenki ugyanannyi fizetést kap, de fejlett szociális érzéke folytán mindenki hátsó gondolatok nélkül végzi feladatát. Művészi érzékük nincs az ummobélieknek, teljesen ismeretlen számukra a festészet, az ének, a humor, a képzelődés.

Szaglóérzékük azonban nagyon kifinomult, ezért készülnek náluk nagyra becsült illatkompozíciók. Ami a bölcseletet illeti, az ummobéliekre a nagyfokú intellektuális tisztesség jellemző. Hisznek Istenben, egy olyan Istenben, aki mindenki jólétének a záloga, ezért tartják helyénvalónak azt az elhatározásukat, hogy segítenek az embereknek. De csak egy kicsit, mert a földönkívüli élet felfedésével szerintük túl nagy érzelmi megrázkódtatást okoznának.

Az ummobéli expedíció világszerte elszóródott tagjai elhatározták, hogy írni fognak olyan embereknek, akiket a világegyetem rejtélyei foglalkoztatnak. Az első ismert levelet 1962-ben egy spanyol ezoteristának küldik el. Lassacskán már több százat számlálnak az olyan lila pecsétes levelek, amelyeket postán kap 40-50 ember. A géppel írt levelek témái rendszerezettek: filozófiai eszmefuttatások, érdektelen információk és forradalmi jellegű tudományos felvilágosítások keverednek egymással. Az ummo-béliek mindig nagyon kétértelműen viselkednek.

Nagyon magas színvonalú tudományos igazságokat durva valótlanságokkal, ellenkező értelmű állításokkal elegyítenek leveleikben, mintha nyomaikat akarnák eltűntetni. Földi jelenlétüket sohanem akarják nyilvánosságra hozni. Amikor Neil Armstrong 1969-ben a Holdon járt, akkor az ummobéliek elégedettségüket fejezték ki és gratuláltak az emberi fajnak az előrehaladáshoz. A hozzánk legközelebb merészkedő ummobéliek majdnem belekerültek egy véres eseményről szóló újsághírbe, és jelenlétük kis híján lelepleződött. Azóta se láttak ummo-lakót. Majd talán egyszer…

forrás: iqdepo / Szerző: Csontos R.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend