Kawah Ijen, a vulkán, amely kék lávát lövell

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Érdekes helyek

A Földnek rengeteg rejtett kincse van. Ezek közé tartozik a különleges, Indonéziában található vulkán is, amely csodálatos, kék lávát lövell ki magából.

A Kawah Ijen az Ijen vulkánkomplexum része, amely Indonézia keleti részén található. Itt lelhető fel a világ legnagyobb türkiz színű savas tava is, amely kénsavval van telítve.

A tó egy kénbánya is, ahol a bányászok kosarakba gyűjtik a ként. Az itt dolgozók éjjelente is munkálkodnak, hogy növeljék szerény jövedelmüket.

Nem kell aggódniuk a sötétség miatt, hiszen éjjelente csodálatos kék fénnyel világít a Kawah Ijen. A magas hőmérsékletű folyékony kén kék fényben lángol fel.

A bányászok nagyon rossz körülmények között dolgoznak a helyszínen, alig használnak védőfelszerelést. A ként kevés pénzéért veszik át tőlük, ezért nagyon sokat kell dolgozniuk.

Sok esetben életüket kockáztatják a kénes légtérben. A Kawah Ijent nem egyszerű meglátogatni, hiszen ha a szél fúj, akkor a sűrű, kellemetlen füst egyenesen az ember tüdejébe kerül, amely igen kellemetlen élmény.

Egy fotográfus, Olivier Grunewald készített képeket 2008-ban a kék lángokról. A férfi egy fényképezőgépet és két objektívet veszített el a kaland során. Hogyha valaki mégis elindulna a vulkánhoz, akkor a tóra mindenképpen érdemes nagy figyelmet fordítani, hiszen az tömény kénsavból áll.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend