Japán elkezdi komolyan venni az UFO-kat

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

UFO-k és földönkívüliek

Úgy tűnik, ezentúl Japán is komolyabban fogja venni az UFO-észleléseket – írja az IFLScience. Kono Taro védelmi miniszter hétfőn új protokollt mutatott be arra vonatkozóan, hogy mit kell tenniük a japán katonai erőknek, amikor azonosítatlan repülő objektummal, azaz UFO-val találkoznak.

A jövőben dokumentálni kell az ilyen eseteket, és lehetőleg videót is kell készíteni az objektumokról.

Már korábban is voltak jelek, melyek arra utaltak, hogy Japán egy hivatalos UFO-program megalkotásán dolgozik. Kono még áprilisban találkozott Mark Esper amerikai védelmi miniszterrel, a beszélgetés során az azonosítatlan repülő objektumok is szóba kerültek. Kono azt mondta, bár nem tudnak róla, hogy japán katonák valaha találkoztak volna UFO-kkal, indokoltnak látja, hogy létrehozzanak egy protokollt hasonló esetekre.

Az Egyesült Államokban az UFO-k hosszú időn át a közbeszéd meghatározó témái közé tartoztak, az egyik legismertebb amerikai UFO-kutatóval, J. Allen Hynekről ebben a cikkben olvashatsz. Az elmúlt időszakban az objektumok ismét sokat tárgyalt témává váltak, a Pentagont például átfogó jelentés létrehozására köteleznék, a védelmi minisztérium pedig egy kifejezetten UFO-kkal foglalkozó csoportot is fel akar állítani.

forrás: IFL Science/24.hu

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend