A macskák szigete – Ahol hatszor annyi cica él, mint ember

1.7KShares

A japán Aosima szigetét ellepték a macskák. Akármerre lépünk, mindenütt nyávogó, mosakodó, összegömbölyödő vagy épp nyújtózkodó cicákba botlunk. A dolog egyáltalán nem így indult, de turistaszenzáció lett belőle.

Mindössze huszonkét ember él a szigeten és több mint 120 macska. Ez a különös felállás turisták ezreit vonzza Aosimába, pedig eredetileg egyáltalán nem ez volt a cél. Azért telepítették be őket a kis halászfaluba, hogy eltüntessék az egereket a halászhajókról.

Egerészni jöttek, sztárok lettek

Hogy a macskák alkotják a többségi társadalmat, nem is kérdés. Akármerre nézünk az utcákon, az elhagyatott házak portáin, a kikötőben,mindenütt macskák és macskák.Túlnyomó többségben vörösek és cirmosak, de akadnak fehérek, szürkék és foltosak, talán csak színtiszta feketét nem látni egyetlen fotón sem.

A másfél kilométer hosszú csendes-óceáni szigeten ma már csak egy maroknyi ember él, többnyire idősek, akik az ötvenes években sem hagyták el szülőfalujukat, hogy a városban keressenek munkát, mint ahogy azt a többiek tették. Aosimának ugyanis 1945-ben még kilencszáz lakója volt.

Macskaimádók és boszorkányjelöltek paradicsoma

Aosima egy harmincperces kompúttal közelíthető meg Ehiméből. Nem is igen utal más emberi jelenlétre a szigeten, mint a turistákkal megrakott kompok félóránkénti felbukkanása. A szigetet a macskák híressé tették, de az itteniek nem igazán építenek bizniszt a dologra. Nincsenek éttermek, üzletek, porceláncicákat áruló szuvenírboltok, sőt még autók se.

A turisták azonban nem panaszkodnak. Éppen elég élvezet számukra ennyi cicát látni egy kupacban, az etetésükről nem is beszélve. Nincs is mit csodálkozni ezen, hiszen Hallo Kitty országában járunk, ahol a cica egyet jelent a megtestesült bájjal. És a szerencsével.

Aosima, a macskák szigete

Az aosimai macskák egyébként nem túl válogatósak. A turisták rizsgombóccal, energiaszeletekkel és krumplival kényeztetik őket, és ők nem tiltakoznak. Természetes ellenségük nincs a szigeten, így aztán teljes nyugalomban kószálnak mindenfelé, és folyamatosan szaporodnak.

Ez utóbbinak ugyan a helybeliek igyekeznek gátat szabni, tíz kandúrt már ivartalanítottak.

Egyébként sincs minden aosimai oda a négylábúakért. Egy idős asszony bottal kergeti ki a kertjéből a hívatlan vendégeket.

Ami azt illeti, a szigetlakók a turistákkal sem túl barátságosak. Nem bánják ugyan, hogy jönnek, de azért szeretnének továbbra is nyugalomban élni.

7 apró dolog, ami mégis megváltoztatta a történelmünket

7 apró dolog, ami mégis megváltoztatta a történelmünket

Ha egy pillangó megrebbenti szárnyát Tokióban, New Yorkban földrengés lesz. Ismerjük a pillangóhatást, főleg a Vissza a jövőbe rajongói, ugye?…

Dr. Pim van Lommel: A tudat a testen kívül is képes létezni

Dr. Pim van Lommel: A tudat a testen kívül is képes létezni

Dr. Pim van Lommel holland kardiológus összegzi huszonhat évnyi tapasztalatait. Hogyan jutnak a felszínre belső világunk képei és hangjai? Társulnak-e…

A chemtrail nem összeesküvés elmélet, hanem valóság!

A chemtrail nem összeesküvés elmélet, hanem valóság!

A svédek beismerték, hogy az égen látható kondenzcsíkoknak tűnő „fátylak” mérgező vegyicsíkok. A hosszú ideig el nem tűnő kondenzcsíkokat felségjel…

Percy Fawcett és az elveszett város

Percy Fawcett és az elveszett város

Percy Harrison Fawcett alezredes, aki akkor tűnt el rejtélyes módon, mikor expedíciójával a dél-amerikai őserdőkben járva az elveszett birodalom után kutatott, naplójában…

Galaktikus támadás (teljes film)

Galaktikus támadás (teljes film)

Zane Zaminski (Charlie Sheen) rádiócsillagász legszívesebben az eget kutatja. Jeleket vár, választ az űrbe sugárzott földi üzenetekre. Ezért nem is…

Földönkívüli technológia a tibeti kolostorban?

Földönkívüli technológia a tibeti kolostorban?

Vannak jelei annak, hogy a tudomány és a régi “istenek” technológiája Tibetben még mindig nagyon eleven. Peter Kolosimo olasz szerző,…

error:
Share via
Copy link