Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Az asztrális színek érzékelése

img

Az okkultisták által oly sokszor használt asztrális kifejezést bonyolult dolog elmagyarázni, definiálni, ha valaki nem foglalkozik rendszeresen az okkult tudományok tanulmányozásával.

A jelen gondolatmenettel kapcsolatban elegendő annyit megjegyezni, hogy a hagyományos, fizikailag érzékelhető sík fölött, azon túl van egy másik, sokkal finomabb sík, amit asztrális síknak nevezünk.

Minden emberi lény képes érzékelni az asztrális síkot, például úgy, hogy kitágítja, megnagyobbítja a hagyományos érzékek hatalmát. Az emberek többségében azonban a fejlődés jelenlegi szakaszában az asztrális érzékek még nyugvó állapotban vannak, és csak itt-ott találunk olyan embereket, akik képesek az asztrális síkot érzékelni, jóllehet, az evolúció során természetesen majd az egész emberi faj birtokába jut ennek a képességnek.

Az emberi aura színei, amiket a különféle mentális és érzelmi állapotok indukálnak, asz asztrális sík jelenségei közé tartoznak, ezért kapták az asztrális szín nevet. Mivel az asztrális sík részei, nem a hagyományos, fizikai síké, csak az asztrális síkon is működő érzékszervekkel lehet látni őket, a hagyományos fizikai síkon működő látás számára ezek a színek láthatatlanok.

Azoknak az embereknek, akikben kifejlődött az asztrális látásmód, más néven a tisztánlátás, ezek az asztrális színek olyan valóságosak, mint a fizikai színek másoknak. A jelenséget az okkult tudomány ugyanolyan alapossággal vizsgálja és rögzíti, mint a fizika tudománya a fizikai sík színeit.

Az a tény, hogy a hagyományos fizikai érzékszervek számára ezek a színek láthatatlanok, nem jelenti azt, hogy nem is léteznek. Emlékezzünk csak arra, hogy a vak és a színvak ember számára a mi fizikai színeink sem léteznek. A megszokott, fizikai síkon élő ember egyszerűen színvak az asztrális színekre; ennyi az egész.

Az asztrális síkon a mentális vagy emocionális állapotok minden árnyalatának megvan a megfelelő asztrális színe. Utóbbi akkor manifesztálódik, amikor az előbbi kialakul. Ebből következik, hogy ha az okkultista egyszer megkapja a kulcsot a színek értelmezéséhez, és asztrális víziója révén látja az asztrális színeket, akkor arra is képes, hogy a látóterében levő bármelyik ember mentális és emocionális állapotát megállapítsa.

Ahogyan a fizikai sík színei, az asztrális színek is a három alapszínből tevődnek össze, ezek a: (1) piros, a (2) kék, és a (3) sárga. Ebből a három alapszínből alakul ki az összes többi szín is. Az alapszínekből képződnek a másodlagos színek, ezek a következők: a (1) zöld, ami a sárga és a kék kombinációjából alakul ki; a (2) narancssárga, a sárga és a piros kombinációjából; és a (3) lila a pirosból és a kékből.

A további kombinációk más színeket alkotnak; a zöld és lila például olajzöldet; a narancssárga és a lila rozsdabarnát; a zöl és a narancssárga zöldessárgát.

Egy következő cikkben majd az asztrális színek jelentéseiben fogunk egy kicsit jobban elmélyedni.

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar