Az alacsony frekvencián rezgő emberek gyakran másokat is le akarnak rántani a szintjükre

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Szemléletfejlesztés

Olykor megpróbálják előtérbe helyezni a hibáidat, mivel nem tudnak mihez kezdeni a jó tulajdonságaiddal.

Valószínűleg nem fog nekik tetszeni, amikor mások kedvesek veled vagy odafigyelnek rád, és a neheztelésük csak erősödni fog, amikor az erőfeszítéseik ellenére mások mégis szeretni fognak. Az internet tele van olyan emberekkel, akik élvezik, ha kigúnyolhatnak vagy a porba tiporhatnak másokat.

Könnyedén elfogadják a negatív feltételezéseket, és ünneplik mások kudarcait. Azok, akik hibát követtek el, vagy nehézségekkel küzdenek, gyorsan népszerű beszédtémává válnak, mert a kultúránk szenvedélyesen keresi mások bukásait.

Az emberek ellenállnak a haladásnak

Amikor zajt csapsz, valaki meg fogja próbálni lehalkítani azt. Amikor fényesen ragyogsz, valaki megpróbálja majd kioltani a fényed. Egyszerű: ha nem tűnnél ki a tömegből, az embereknek nem lenne okuk utálni.

Ezek a gyűlölködők általában olyan emberek, akik fenyegetve érzik magukat, féltékenyek, vagy bántja őket a magabiztosságunk, amivel a nagyszerűségre törekszünk. Úgy érezhetik, hogy a mi sikerünk az övéik útjába áll, és félnek, hogy elvesszük a helyüket.

Ellenszenves lehet nekik a gondolat, hogy a magabiztosságunk miatt ünnepelnek minket, de közben ők is elismerésre vágynak. Sértő lehet számukra a korlátlan hitünk, ha az ő hitüket behatárolja kondicionált elméjük, amely nem elég erős a változtatáshoz.

El akarják gyengíteni az akaratunkat és a motivációnkat, hogy azok ne árnyékolják be az egójukat. A mi lekicsinylésünkkel ők kevésbé érzik magukat aprónak.

Ezek az emberek léteznek, és fel is fognak bukkanni a nagyszerű élet felé vezető utadon. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk a létezésüket, de reagálnunk sem szabad. Pont a reakciónk által akarják megvédeni az egójukat, és elérni, hogy rosszul érezzük magunkat.

A sértett emberek másokat is bántanak

Az, ahogy az emberek a külvilággal szemben viselkednek, tökéletesen szemlélteti, hogy mi zajlik a belső világukban. Amikor valaki megpróbálja elhitetni veled, hogy alkalmatlan vagy valamire, az azért van, mert ők alkalmatlannak érzik magukat.

Ennek megértése segíteni fog abban, hogy hatékonyabban kezeld a hasonló helyzeteket. A szomorúság miatt például az emberek keserűen és mogorván viselkednek; a fájdalom és a belső szenvedés alacsony rezgésszintet idéz elő.

Ez fájdalmas láncreakciót indít el, mivel az emberek gyakran azért rosszkedvűek, mert megbántotta őket valaki, aki szintén rosszkedvű volt. Ezek a megbántott emberek ezután szintén másokat bántanak, és így tovább. De nem működik, ha a fájdalmat úgy próbáljuk orvosolni, hogy közben másoknak ártunk.

Osho indiai guru és lelki tanítómester ezt egy fal ütlegeléséhez hasonlította. Az ő nézetei szerint, ha másokat támadsz a saját fájdalmad enyhítése érdekében, az olyan, mintha mérges lennél, és egy falat kezdenél el püfölni, hogy árts neki.

Nem ők határozzák meg a falat, és nem a falnak van problémája – hanem nekik. Végül csak még jobban fognak szenvedni, pedig a fal nem bántotta őket.

A másság gyűlölete

Az emberek hajlamosak olyan emberekhez vonzódni, akik valamilyen módon hasonlítanak rájuk. Ezt szemlélteti a neurolingvisztikai programozás (NLP) tükrözés nevű technikája, ami azt mutatja ki, hogy egy egyén viselkedésének másolása arra ösztönzi őket, hogy kedveljenek.

Tehát ha általánosságban véve hangos, pezsgő és élettel teli személyiség vagy, és találkozol valaki hasonlóval, akkor valószínűleg jó fejnek fogod gondolni. Ha a beszédmintázata, testbeszéde és hangneme hasonlít a tiédhez, akkor azt gondolhatod, hogy „Tudod mit, van valami, amit kedvelek ebben az emberben”.

Ez azért van, mert pont olyan, mint te. Ennek az ellenkezőjét is igaznak feltételezhetjük: az emberek általában nem vonzódnak az olyanokhoz, akik különböznek tőlük. A tőled különböző emberek azt gondolhatják, hogy egy kicsit furcsa vagy „különös” vagy.

Végső soron nem fognak és nem is akarnak majd megérteni, mert az energiád nem egyezik meg az övékkel.

Ki mint vet, úgy arat

Valószínűleg hallottad már a „karma” szót. Ez a szó sokakban kelt kényelmetlen érzést, mert ennek a teológiai elvnek (ami többek között megtalálható a buddhista és a hindu vallásokban is) része a reinkarnáció is.

E szerint az elképzelés szerint a tetteid következményekkel járnak a következő életedben; minél több jót cselekszel ebben az életben, annál jobb lesz a következő életed. Akár hiszel a reinkarnációban, akár nem, a legtöbben elfogadjuk azt az elképzelést, hogy ki mint vet, úgy arat.

A tudományban ezt nevezzük „ok és okozatnak”, de hasonlíthatjuk Newton harmadik törvényéhez is: Minden erőhatás esetében van egy azzal egyenlő, de ellentétes reakció.

Ha megvizsgálod a vallási szövegek nagy részét, mindegyikben találni fogsz egy hivatkozást arra, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. De amikor az emberek igazságtalanul bánnak velünk, csak ritkán lépünk tovább és nyugtatjuk magunkat azzal, hogy a karma utol fogja érni őket.

Ehelyett dagonyázunk az érzelmeinkben, és a racionális elménk parkolópályára kerül. Ha például valaki azt terjeszti másoknak, hogy erőszakos vagy, pedig ez nem igaz, akkor sértve érezheted magad. Ha ezt kitartóan folytatja, akkor egyre haragosabbá válhatsz.

Ekkor eljöhet az a nap, amikor megunod a vádaskodást, és erőszakosan reagálsz. A tetteid miatt úgy tűnhet, hogy igaz a szóbeszéd, akkor is, ha tudod, hogy nem így van.

Az alacsony rezgésszintek, például a harag okozta tettek csak rontani fognak a helyzeten, és ebbe beletartozik a rossz karma is. Ne engedd, hogy mások kegyetlensége meghatározza a jövődet.

A magányos és unatkozó emberek figyelemre vágynak

Amikor a saját életed nem érdekes, hajlamos vagy más emberekre összpontosítani. Mások gyűlöletével és reakciók kiprovokálásával próbálsz izgalomhoz és figyelemhez jutni. Ezért olyan népszerűek a mémek az interneten. Az emberek azt akarják, hogy mások nevessenek azon, hogy kigúnyolnak másokat.

A kedvelések, kommentek és megosztások miatt csinálják – az azonnali öröm miatt. Ettől rövid ideig jól érzik magukat, mintha valami érdemlegeset csináltak volna. Ami után elérkezünk az utolsó ponthoz…

Amit rólad mondanak, az többet mond másokról

Amikor mások ítélkeznek feletted, saját magukat fedik fel. Megmutatják a gyengeségeiket, a szükségleteiket, a gondolkodásmódjukat, a hozzáállásukat, a múltjukat és a korlátaikat. Tiszta képet festenek a jövőjükről: nem fogják sokra vinni, és nem fognak örömteli életet élni, ha mások kritizálására használják az értékes idejüket.

Kövess minket a Facebookon!

LEGÚJABBAK

error:
Send this to a friend