UFO-k és földönkívüliek

UFO-k és rejtélyes helikopterek

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Az UFO-esetek szemtanúi gyakran számolnak be különös, fekete, jelzés nélküli helikopterekről, melyek általában közvetlenül az idegen tárgy eltűnése után bukkannak fel, de az sem ritka, hogy az objektumokkal egy időben láthatók.

A híres Cash-Landrum incidensnél két nő és egy gyerek sugárzástól származó égési sérüléseket szenvedett, amikor találkoztak egy tüzes, gyémánt alakú repülő tárggyal, melyet mintegy 23 dupla rotorú helikopter kísért.
Ez esetben úgy tűnt, hogy az objektum és a helikopterek is az USA haditengerészetéhez tartoztak, bár amikor a két női szemtanú bíróságra vitte az ügyet, a katonai tisztviselők ezt cáfolták.

Egy másik esetnél az UFO-kat észlelő Betty és Bob Luca azt jelentette, hogy fekete, jelzés nélküli helikopterek többször is alacsonyan elszálltak a házuk felett, sőt autójukat is követték.

Ez az UFO-találkozások szereplői körében tipikus esetnek mondható. Többekben felvetődött, hogy a katonai helikopterek esetleg különösebb cél nélkül követnek UFO-szemtanúkat, de az is elképzelhető, hogy helikopternek álcázott UFO-k zaklatják őket.

Ed Conroy újságíró, aki könyvet írt Whitley Strieberről, szintén megemlítette, hogy többször megközelítették őt rejtélyes helikopterek. Az egyik alkalommal látott egy helikoptert, amely elrepült a texasi San Antonioban a Tower Life Building mögött, és a másik oldalon nem jött többé elő.

Egy másik esetben látott két Chinook típusú helikoptert, amelyek olyan közel szálltak egymáshoz, hogy a rotorjaik egy habverőhöz hasonlóan működtek. Ezt Strieber szomszédja, Linda Winchester is megerősítette..

Furcsa módon Whitley Strieber is egy hasonló esetet írt le:

„Egyszer két másik szemtanú jelenlétében láttam helikoptert, amelyek igen sűrűn lakott terület felett szálltak alacsonyan, s két rtorjuk a habverőhöz hasonlóan összeért.”

Ilyen esetekben aezek a helikopterek illúziónak tűnnek. Mikor az UFO-król azt jelentik, hogy képesek láthatatlanná válni, nem valószínű, hogy az ilyen illúziók egyszerűen csak álcák, amelyek célja, hogy a hagyományos légi járműveket UFO-nak tüntessék fel.

Csakúgy, mint sok UFO-megnyilvánulásnál, a rejtélyes helikoptereket nehéz megmagyarázni. Talán a legegyszerűbb magyarázat az lehet, hogy a helikopterek üzenetek az embereknek, mely szerint vannak a világon olyan erők, amiket még nem értünk.

Rejtélyek szigete

Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend