Rejtélyek

Nyomtalanul eltűnt egy férfi, miközben egy furcsa, rezgéseket kibocsátó barlangot keresett az 51-es körzet közelében

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Kenny Veach

Az elmúlt évek egyik legrejtélyesebb eltűnése, Kenny Veach youtuber nevéhez fűződik, akinek még 2014-ben veszett nyoma, miután egy különös barlang felkutatására indult, nem messze a hírhedt 51-es körzettől.

Veach lelkes túrázó és felfedező volt, aki gyakran vágott neki a vadonnak minimális felszereléssel, merész kalandjait pedig számos rajongója követte YouTube-csatornáján.

Kenny Veach

A dolgok akkor vettek különös fordulatot, amikor 2014 júniusában, Veach egyik videójában megemlítette, hogy egy rendkívül furcsa, „M”-alakú barlangra bukkant a Mojave-sivatagban, az 51-es körzet területén található, Nellis légibázis közelében.

„Szinte minden barlangba benézek, amire rábukkanok, ez viszont valami nagyon más volt. Ahogy beléptem ide, az egész testem vibrálni kezdett.”

– mondta az akkor 47 éves férfi.

„Minél közelebb értem a barlang bejáratához, annál erősebbé vált ez a rezgés”.

„Nagyon megijedtem, ezért gyorsan kijöttem onnan, de azt elmondhatom, hogy ez volt az egyik legfurcsább dolog, ami valaha történt velem, pedig jó pár barlangban jártam már.” – tette hozzá.

A következő hónapokban, Veach megpróbálta újból megtalálni az „M-barlangot”, hogy követőinek egyszer s mindenkorra bebizonyítsa, az valóban létezik, de nem járt sikerrel.

A Nevada Magazine szerint utolsó útjára 2014. november 10-én indult egy 9 milliméteres fegyverrel és egy videokamerával felszerelkezve, de onnan már nem tért vissza.

Követői közül néhányan arra kérték, ne térjen vissza a baljóslatú helyre, mert nem garantált, hogy élve távozik onnan.

„Ne! Ne menj vissza oda! Ha megtalálod a barlang bejáratát, ne menj be! Nem fogsz kijutni!”

– könyörgött neki az egyik hozzászóló.

A kutató- és mentőcsapatok később egy elhagyatott bányában találták meg, Veach mobiltelefonját, autóját pedig több mérfölddel odébb, holttestére azonban nem bukkantak rá.

Hogy pontosan mi is történhetett a youtuberrel, azt sokan a mai napig találgatják, így nem csoda, ha számos összeesküvés-elmélet született ezzel kapcsolatban.

Az egyik teória szerint a Veach által érzékelt vibráció annak a titkos kormányzati fegyvernek volt a hatása, mellyel a kiváncsiskodókat próbálták távol tartani a barlangtól.

Mások úgy vélik a barlang az egyik bejárata lehet az 51-es körzet valamelyik szupertitkos létesítményének, a felfedező pedig olyan dolgokat látott, amiket nem lett volna szabad, így elkapták és azóta is fogva tartják.

Egyes fórumokon még az is előkerült, hogy a barlang mélyén egy ősi téridő kapu rejlik, Veach pedig gyanútlanul átsétált egy másik világba.

A racionálisabb verziók nem mennek ilyen messzire, azt sugallják, hogy Veach egyszerűen eltévedt barangolás közben, esetleg kígyómarás vagy bűntény áldozata lett.

Földhözragadtabb magyarázatként még az is szóba jött, hogy az amatőr kutató esetleg megrendezte eltűnését, hogy aztán máshol kezdjen új életet.

Bár az eset már majdnem tíz éve történt, a közvéleményt továbbra is erőteljesen foglalkoztatja, hogy mi is történhetett valójában Kenny Veach-csel azon a bizonyos novemberi napon.

forrás:

51-es körzet barlang eltűnés
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend