Ezotéria

A konibó indiánok bölcsessége: Így tanulhatsz egy fától és a természettől

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

A természet olyan sokat taníthat nekünk, és állandóan kommunikál velünk. Az életünkhöz szükséges különféle felismerésekért fordulhatunk a fákhoz, a sziklákhoz, az állatokhoz, a vízhez, a tűzhöz, a szélhez, a levegőhöz.

Amikor Micahel Harner sámánizmust tanult a Felső-Amazonas mentén élő konibó indiánoktól, azt mondták neki, hogy üljön egy bizonyos „erőfa” mellett.

A konibók szerint közvetlenül a természettől tanulni magasabb rendű, mint egy sámántól. A sámán világkép szerint minden él.

Ha kíváncsi vagy, milyen gyakorlattal győződhetnél meg erről, kövesd az alábbi módszert.

Menj ki sétálni valahová a természetbe. Ha egy városban élsz, menj el a kedvenc parkodba. Válassz ki egy helyet, ahol biztonságban érzed magad. Figyeld meg, hogy vajon egy fa-e az, ami megragadta a figyelmedet.

Sámán szempontból lehetséges, hogy a fa választ ki téged azzal, hogy magára vonja figyelmedet.
Hiszen nem kiálthat csak úgy oda neked: „Hé, te, gyere ide!” Más módon hív magához.

Ülj le a fa alatt, de előbb kérj hozzá engedélyt tőle. Tudni fogod, hogy megadta.

Érezd magad alatt a földet. Hunyd be a szemed, lazíts,és fújd ki minden feszültségedet és gondodat. Adj elég időt rá, ne siess.

Valóban földeld le magad, megtapasztalva közben a földdel való kapcsolatodat. Érezd magadat szilárdnak, ugyanakkor cseppfolyósnak és minden élettel összeköttetésben levőnek.

Kapcsolódj össze a fával, érezd a fát! Figyeld meg, hogy képes vagy-e összeolvadni a fa tudatával, és megtapasztalni, hogy milyen fának lenni.

Érezd, hogy jön fel az energia a földből a gyökereken keresztül, hogyan táplálja a törzset, az ágakat, a leveleket, a gyümölcsöket, és a virágokat.

Az energia az elhalt levelek lehullásával vagy az érett gyümölcsök lepottyanásával oldódhat ki.
Figyeld meg, mint törekednek az ágak a fény felé, az élet felé. Mi, emberek, nagyon hasonlítunk a fákhoz ebben a tekintetben.Mi is a nap felé törekszünk az életért.

Mutatkozz be a fának. Kérdezd meg, vannak-e üzenetei vagy útmutatásai számodra most. Csukd be „vastag füleidet” és nyisd ki „vékony füleidet”.

Az üzenet közvetlen felismerés formájában jön meg. Talán a szívedben, vagy a solar plexusodban, vagy a gyomrodban érzed majd, vagy telepatikusan hallod meg.

Lehet, hogy egy látomásod lesz, vagy talán valami furcsa illat formájában jön el. Az információ megjöhet az említett módok bármilyen kombinációjában.

Beszélj halkan a fához, amíg teljesnek nem érzed magad. Köszönd meg a neki, hogy szóba állt veled, hogy segített és tanított. Megilletődöttségedben talán megkérdezed tőle, hogy tehetsz-e érte valamit.

Talán szívesen otthagysz valamilyen felajánlást vagy ajándékot a földnek, a fáknak ésa segítő szellemeknek.

Ezt a gyakorlatot különböző időpontokban folytathatod, beszélhetsz a természetnek bármely részéhez, kedved szerint, lehetsz egy folyó, az óceán vagy bármilyen víz partján, ülhetsz egy szikla tetején, vagy sétálhatsz bárhol, kapcsolatba léphetsz az elemekkel.

A természetnek ezek az aspektusai már nagyon régóta velünk vannak. Hatalmas bölcsességet oszthatnak meg velünk nem csak önmagunkkal, hanem azzal kapcsolatban is, hogy miként tudjuk elősegíteni otthonunk, a föld gyógyulását.

Felhasznált irodalom: Sandra Ingerman Soul Retrieval: Mending the Fragmented Self (Lélekvisszahívás) című könyve

fa sámán
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend