Rejtélyek

Máig rejtély, mitől gyulladt ki egy férfi Londonban

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Az eset még öt évvel ezelőtt történt Londonban, a magyarázat azóta is várat magára.

2017. szeptember 17-én, délután 1 óra körül, a 70 éves John Nolan az észak-londoni Orchard Place-en sétált, amikor teste hirtelen lángba borult, a járókelők legnagyobb döbbenetére.

Az egyik szemtanú kétségbeesetten próbálta megmenteni a kigyulladt férfit, s ösztönösen Nolanre dobálta néhány ruhadarabját. A jelenlévők alig akartak hinni a szemüknek, mivel a tűz ugyanolyan intenzitással égett tovább, dacolva az elfojtására tett minden kísérlettel.

Hamarosan a tűzoltók is kiérkeztek a helyszínre, s bár a tüzet sikerült eloltaniuk, a férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban meghalt.

A nyomozókat nagy kihívás elé állította Nolan esete, mivel a férfi testén kívül, sem a járdán, sem a közeli kerítésen nem találtak égési nyomokat, mintha a tűz kimondottan csak a szerencsétlen ember testére koncentrálódott volna.

Rendőrségi jelentések szerint, John Nolan a társadalom megbescsült tagja volt, aki barátságos természetéről volt ismert, kerülte a konfliktusokat, haragosai, ellenségei nem voltak.

John Nolan

A szemtanúk beszámolóiból az is kiderült, hogy az esetet megelőzően semmiféle olyan szóváltásban vagy vitában nem volt része az idős férfinak, ami alapján felmerülhetett volna az idegenkezűség gyanúja.

A boncolás megállapította, hogy Nolan halálát egyértelműen a testén keletkezett súlyos égési sérülések okozták.

Hiába tettek meg mindent a nyomozók a rejtélyes ügy megoldása érdekében, bizonyítékok hiányában újabb és újabb spekulációk jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy Nolannel valószínűleg a hírhedt

spontán emberi öngyulladás végzett.

A történelem során mintegy 200 alkalommal dokumentáltak olyan eseteket, melyek hátterében a spontán öngyulladás állhat.

A jelenséggel kapcsolatban ma is rengeteg a vita és a találgatás. Tudományosan még nem sikerült megmagyarázni, elméletekből azonban szép számmal akad.

Ezekről bővebben egy korábbi cikkünkben olvashatsz.

forrás: Independent

spontán emberi öngyulladás
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend