Parapszichológia

Az 5 éven aluli gyerekek és a házi kedvencek is érzékelik a szellemvilág lényeit?

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Az interneten több videó is található arról, hogy 5 éven aluli gyerekek vagy a házi kedvencek hogyan merednek egy olyan pontra, ahol látszólag semmi nincs.

Az alábbi videóban egy anyuka mesél három kislányának szokatlan viselkedéséről, melyről kamerafelvételek is készültek.

Több parapszichológiával foglalkozó kutató is egyetért abban, hogy az 5 év alatti gyerekek sajátos módon érzékelik a világot.

Olyan dolgokat, eseményeket is megfigyelhetnek, melyeket a felnőttek talán sosem.

A merészebb hipotézisek többek között azt is állítják, hogy az ebben a korban lévő gyerekek a szellemvilág különféle képviselőit, illetve más dimenzióból származó entitásokat is láthatnak.

Ezeknek az elméleteknek azonban jelenleg még nincs megdönthetetlen tudományos bizonyítéka.

2005-ben egy érdekes kísérletet végeztek. A kutatók húsz, 3 és 5 év közötti gyereket választottak ki, majd egy olyan óvoda épületéhez kísérték őket, mely évtizedekkel korábban leégett, és a tragédiában harminchárom gyermek és két felnőtt veszett oda.

Az épület körüli félórás csoportos séta után a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy rajzolják le a látottakat.

Az eredmény a szakembereket is meglepte, ugyanis 20-ból 18 gyerek olyan rajzokat készített, melyeken nemcsak a hétköznapi tárgyak, mint például a székek vagy bútorok szerepeltek, hanem sötét sziluettek is!

Amikor a csöppségeket megkérdezték, hogy a képeiken szereplő árnyak maguk is gyerekek-e, azt válaszolták, hogy láttak „áttetsző gyerekeket”, akik a bútorok mögül néztek ki, majd gyorsan elbújtak.

Természetesen a hivatalos tudomány ezt sem fogadná el, mint annak bizonyítékát, hogy az 5 év alatti gyerekek érzékelik a szellemvilág lényeit, de azért elgondolkodtató, valljuk be.

Az emberi agy szerkezetének átfogó vizsgálata az élet korai szakaszában azt mutatja, hogy az agy fokozatosan fejlődik, és bizonyos stádiumaiban (0-tól 5-6 évig) a külvilág észlelése még nagyon eltér a felnőttekétől. Ezt nemcsak a neurofiziológusok, de a zoológusok is megerősítik.

Kiderült ugyanis, hogy az állatok is képesek a gyerekekhez hasonlóan megtapasztalni a világot. Például a kutyák és a macskák, gazdájuk halála után akár hat hónapig is érzik a szeretett lény jelenlétét, továbbá ők is hajlamosak a „semmibe révedni”, vagyis egy olyan pontot nézni hosszú időn keresztül, ahol látszólag semmi nincs.

2009-ben, Franciaországban, az állatokkal kapcsolatban is történt egy izgalmas kísérlet. Három vadon élő rókát és három házi kedvencként tartott kutyát egy kórház intenzív osztályára vittek, hogy megfigyeljék a viselkedésüket.

A paranormális jelenségek kutatói szerint egy intenzív osztály – tekintve a gyakori elhalálozások számát – megefelelő terep lehet a kísérletek elvégzésére, mivel ezeken a helyeken sűrűn megfordulnak a szellemvilág képviselői.

De nézzük, hogyan végződött az a bizonyos kísérlet. A vadon élő rókák nem produkáltak túlságosan szokatlan viselkedést, reagáltak az elhaladó emberekre, illetve a különféle hanghatásokra, de semmi több.

Ezzel szemben a kutyák nyüszítettek, megpróbáltak elbújni a sarokban, de az is előfordult, hogy mancsaikkal szó szerint letakarták a szemüket, mintha nem akarnának valamit meglátni.

A vadállatok esetében tehát nem történt semmi különös, a háziállatok viszont reakcióik alapján gyaníthatóan többet érzékeltek a körülöttük lévő világból, éppúgy, mint a gyerekek.

„A gyerekek fogékonyabbak a szellemlények megtapasztalására, mivel érzékeik még jóval kifinomultabbak, mint a felnőtteké.” – magyarázza Dr. Kim Peirano, intuitív gyógyító. Ezáltal ki vannak téve olyan energiáknak is, melyekből a legtöbben semmit sem érzékelünk. Mivel az ilyen korú gyerekek még nem tudják megfelelően kommunikálni felénk gondolataikat és tapasztalataikat, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nincsenek tudatában annak, ami körülöttük folyik. Ám, ez nem így van.”

szellem
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend