Szemléletfejlesztés

Az intuíciótól a szuperintuícióig

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Mi a különbség az intuíció és a szuperintuíció között? Tudjuk, hogy az intuíció minden ember számára adott képesség, amelynek azonban ki kell teljesednie.

Csak így élhetünk át gondolatban jövőbeli eseményeket, tudjuk, ki telefonál, pontosabban abban a pillanatban kapjuk a kellő információkat, amikor szükségünk van rá. Az intuíció segítségével bepillanthatunk a kulisszák mögé, meghozhatjuk a helyes döntéseket.

Az intuíció életünket egyszerűbbé, boldogabbá és teljesebbé teszi. A szuperintuíció ennek egyfajta kiterjesztése — fokozás. Mialatt az intuíció esetében mindent megtudhatsz, amire szükséged van, gyakran kérdések által, addig a szuperintuíció szellemi vezetéssel történik.

Ha például parkolóhelyet keresel a színház előtt, ezt kérdezed: „Jobbra menjek?”, „Balra kanyarodjak?” Az intuíció mindig a megfelelő választ fogja adni, tehát lépésről lépésre vezethet téged.

A szuperintuíció ezzel szemben teljesen automatikusan irányít. Már nem kell megkérdezned: „Jobbra, balra, vagy egyenesen?” — teljesen egyértelmű módon fog vezetni. Tudod — kérdések, gondolkodás nélkül —, mit kell tenned, hogy a legjobbat hozd ki magadból.

A szuperintuíció lehetővé teszi az érzékfölötti és természetfölötti események kifinomultabb észlelését is. Ezek közé tartozik például a prekogníció és az események előre meglátása. Egy sikeres embertől elvárják, hogy használja az eszét, logikusan gondolkodjon, hogy döntéseit értelmesen ismertesse, hogy ezek helyesek és logikusak legyenek.

A tudomány bebizonyította: az értelem kihangsúlyozása nem képes előremozdítani minket. A bal agyfélteke—az ésszerű gondolkodás és a logika központja — egyoldalú használata elnyomja a jobb agyféltekét, ahol az érzelemteli, kreatív erőink kapnak helyet.

A tudományos kutatások eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy az értelem egyedül roppant korlátolt. Még saját képességeink logikus becslése is hiányzik.

Megkérdeztek például 100 egyetemistát, hogy sikeresen be tudják-e fejezni tanulmányaikat. 59-en feleltek igennel. Egy parapszichológus, aki semmiféle adatot nem ismert, 81 diák esetében bízott a sikeres befejezésben. A valóságban 75 diák érte el a célt.

Mint ahogy láthatjuk, a tudás önmagában nem elegendő. Az intuitív képességekre mind a magán-, mind az üzleti életben nagy szükség van. Minél fejlettebb intuícióval rendelkezünk, annál teljesebb életet élhetünk.

Ha a szellemünk nyugodt és szabad, van táptalaj az intuíció számára. A kétségek és a szkeptikusság azonban hátrányt jelentenek az intuíció és főleg a szuperintuíció számára.

Egy sportoló, aki még gondolatban sem tud győzni, és el sem tudja képzelni, hogy hatalmas erő és képesség lakozik benne, sohasem fog eljutni a győzelemig, akármennyit edz is. Az akadály nem fizikai természetű, hanem szellemi makacsság.

A szuperintuíció az állandó szellemi jelenben való létet jelenti. Az intuíció esetében a szükséges válaszokat általában kérdések útján kapjuk meg. A szuperintuíció állandóan szállítja nekünk az információkat mindahhoz, amire tudatunkat éppen irányítjuk, vagy amivel éppen foglalkozunk. Az eredmény egy csalhatatlan „belső bizonyosság”, amely egész életén át elkísér minket.

Az intuitív tudat négy szintje

1. Az eszemre hallgatok, realista vagyok és soha nem élek át tudatosan intuíciót.

2. Átélek alkalmanként intuíciót, ha véletlenül gondolatcsend keletkezik. De soha nem tudom előre, mikor fog megtörténni, s nem tudom az intuíciót egy bizonyos kérdésre vagy feladatra irányítani.

3. Bármikor képes vagyok gondolatcsendet előidézni és tudatosan „vételre állni”. Teljesen célzottan veszem az intuíciót, miközben figyelmemet egy bizonyos kérdésre vagy feladatra irányítom.

4. A tudat identifikációjában élek, így állandóan vételre képes vagyok és a szellemi jelenben élek. Kérdések feltevése nélkül is minden a helyes időpontban jut eszembe. A kellő pillanatban vagyok a kellő helyen, és helyesen cselekszem. Eközben mindennap átélem, hogy az intuíció lényegénél fogva nem tévedhet. Ez a fejlődésre és az események előre meglátására is vonatkozik.

Felébreszteni a szellemi óriást

Ha szeretnéd megtenni az intuíciótól a szuperintuícióig vezető utat, akkor intuíciódat állandó edzésben kell tartanod, és képességeidet ki kell használnod, mert csak így tudod aktiválni a benned lakó szellemi óriást. Ha már valóban azzá az emberré váltál, aki tényleg önmaga, megkaphatod a szellemi örökséged. Hagyd, hogy tudatod határtalanná váljon, és a benned rejtőző géniusz előjöjjön!

Csupán arra kell emlékezned, ami tényleg önmagad. Eközben tudatossá válnak benned erőid és képességeid és felismered, hogy ezt a képességet állandóan használhatod. Tudatodat mindig erősítsd meg abban a tényben, hogy Te határozod meg, mi történjen, és úgy is lesz. Saját életkörülményeidnek Te vagy a teremtője. Mélyítsd el ezt a felismerést. Nem a szerencsétlen véletlenek áldozata vagy, hanem maga a mester.

intuíció tudat
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend