UFO-esetek UFO-k és földönkívüliek

A „Pajarillo-jel” – UFO az Uritorco-hegy felett

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

1986-ban córdobai lakosok láttak egy repülő szerkezetet, mely után egy 100 méter átmérőjű körben megperzselt fű maradt a hegyoldalon. A „Pajarillo-jelből” ezután ufológiai világszenzáció lett.

A szemtanúk, akik beszámoltak Argentína egyik legjelentősebb és a világ szélesebb körében elterjedt UFO-jelenségéről, egy idős hölgy, Esperanza de Gómez asszony, a lánya Sara és a 11 éves unokája, Gabriel voltak.

Az eset 1986. január 9-én történt Quebrada de Lunában, az Uritorco hegy egyik nyúlványánál, Córdoba tartományban.

Azon az éjszakán, 23 óra 20 perckor befejezték a kártyázást és már lefekvéshez készülődtek, amikor erős fény szűrődött be a ház egyenetlen ablakának redőnyén keresztül. Sara ki akarta nyitni az ablakot, de a félelem megbénította és végül a fia, Gabriel volt az, aki a kíváncsiságtól hajtva kinézett az ablakon. A fiú lett az egyetlen szemtanú, aki másnap így számolt be a történtekről:

„Azt hittem, hogy a „rossz fény”* az, mert a hegység felől jött (…) Egyre nagyobb lett és ide-oda mozgott. Aztán amikor kialudt a vörös fény, láthatóvá vált egy kerek tárgy, amin ablakok voltak. Az ablakok magasságában világító fény vörös, a fenti világos volt.”

(*A földeken éjszaka látható fény egy természeti jelenség, melynek során a szétszóródott állati csontokban található kalciumsó foszforeszkál. A mítosz szerint ez a ragyogó fény, többek között, a „nyughatatlan lelkektől” származik, akik az élők előtt akarnak megjelenni.)

Egy perccel később eltűnt a fény és bizonyára abban a hitben, hogy a fény semmi jót nem jelenthet, Esperanza asszony aludni tért és el akarta felejteni a történteket.

Másnap reggel az idős asszony egyik fia, aki a közelben lakott, feldúlt állapotban keltette fel őket, hogy nézzék meg a házzal szemközti, Pajarillónak nevezett hegyen azt a valamit, amit még soha egyikük sem látott: egy hatalmas, tökéletes kör alakú (később kiderült, hogy 100 méter átmérőjű) felperzselt területet, ami később „Pajarillo jelként” vált ismertté.

Aznap Capilla de Monte polgármestere egy tisztviselőkből álló csoport kíséretében beszélt Gabriellel, aki a földre rajzolta az előző éjszaka látott különös objektumot. A hír hamarosan az ország és a világ minden médiumában megjelent.

A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a hő fentről lefelé perzselte meg a füvet, ami kizárta azt a feltevést, hogy tűz ütött ki a területen. Így, ha Gabriel észlelése és a kör összefüggnek, szinte kétség sem fér ahhoz, hogy egy hatalmas űrhajó közelítette meg a földfelszínt és emelkedett fel később.

A szkeptikusok szerint viszont turisztikai célú átverésről van szó, bár arra soha nem tudtak magyarázatot adni,

hogyan és milyen eszközökkel lehet egyetlen éjszaka alatt egy szinte tökéletes, 100 méter átmérőjű kört égetni egy hegyoldalra, ahova nem vezetnek utak!

A „Pajarillo jel” a felszínre hozott más, addig eltitkolt eseményeket, tevékenységeket és hiedelmeket, melyek középpontjában a Uritorco hegy állt. A téma elkötelezett hívei szerint a területen fényeket lehet látni és interferencia zavarja az áthaladó repülőgépek műszereit.

Állításuk szerint a völgyben létezik egy földalatti város, Erks, ahol testet öltenek az emberiség számára változást hozó energiák. Sőt, egyesek szerint a sziklatömb belseje őrzi a Szent Grált és örökös őrzőjét, Percival lovagot.

Ilyen előzmények után a „Pajarillo jellel” az Uritorco misztikus aurája egyre csak nőtt, és a világ egyik legismertebb ufológiai és spirituális központjává vált.

2011-ben a rejtélyes UFO-esetek tanulmányozására az Argentin Légierő hivatalos bizottságot állított fel. A Légtéri Jelenségek Vizsgálóbizottságát (CIFA) az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei, mérnökök, repülőgép-pilóták, radarkezelők, műholdszakértők, geológusok, informatikusok és az ufológia területén jártas, tapasztalt emberek alkották.

Argentína dél-amerikai UFO-esetek
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend