Egészség

Dr. Lenkei Gábor – Mi az igazság a koleszterinnel kapcsolatban?

Szerző képe

Rejtélyek Szigete

Lenkei Gábor és a koleszterin

Részlet Dr. Lenkei Gábor Egészségünk titkai című közönség előtt tartott előadásából.

„A sok koleszterin, az az egyénhez képest sok. Az embereknek a koleszterinszintje teljesen egyéni.Egyénileg változó. És lehet, hogy ami az egyik embernek kevés, az egy másiknak sok. És fordítva.

Teljesen egyénre szabottan változó a koleszterinszint, nem lehet meghúzni egy ilyen határt, ami fölött mindenkié kóros!

Van olyan ember, aki akkor egészséges, amikor magasabb a koleszterinszintje. És neki nem szabad csökkenteni! Nem szabad, mert azzal kárt okozok.  Jó? Tehát a sok, az az egyénhez képest sok!
Neki, ahhoz képest, ami az ő egyéni szintje, ahhoz képest sok.

Tehát a máj, nem csak akkor von ki koleszterint, amikor sok, feleslegben van, hanem amikor nem sok, akkor is állandóan von ki koleszterint a vérből, mert csinál belőle valamit. Megmondom, hogy mit.Itt bent a májban, és ugyanúgy belekerül az epébe. (rajzol a táblára.)

A koleszterinből a máj, úgynevezett epesavakat csinál. Akkor is csinálja, ha nem sok a koleszterin.
Vonja ki a vérből a koleszterint, és a szervezet érzékeli, és újra gyárt koleszterint, mert a máj kivonta, és epesavakká alakította.

Az epesavak is beömlenek a bélbe, és az epesavaknak a legfontosabb feladata a következő:
Az emésztőenzimeket, amik innentől emésztenék a táplálékot, az epesavak hozzák működésbe. Anélkül nem működnek az enzimek.

S akkor látjuk a reklámokban ezeket a nyavalyás embereket, akik nem tudnak emészteni, és azt javasolják nekik, hogy vegyenek be enzim készítményt….  Látták már?

Nos, az egy nagyon jó készítmény, de a lényege nem a benne lévő enzimek, hanem a benne lévő epesavak! És az valóban segíteni fog, hogy a saját enzimjei bekapcsoljanak!

Epesavak nélkül nincs emésztés. Az epesav olyan az emésztőenzim számára, mint a kulcs az autó számára, a slusszkulcs. Ha nincs, nem indul. Ott van, de nem tud emészteni. Ez indítja be.

Úgyhogy a szervezet állandóan veszít koleszterint, mert epesavakká alakítja, az bemegy a bélbe, és elhasználódik. Tehát a szervezetnek állandóan koleszterin utánpótlásra van szüksége!
Van egy ilyen rendszer.

Tehát akkor ide még felírhatjuk, az agy után, mert ez sem kevésbé fontos, hogy epesavak, és akkor még kiegészíthetem a képet. Én nem hiszem, hogy a koleszterincsökkentők nem befolyásolják károsan az emésztést! Nem befolyásolják károsan az epesav-termelődést. Hát egy ilyen rendszerbe nyúlunk bele!

Egy arcátlan kérdés: Egy orvosnak nem is lenne szabad ilyet kérdezni, ez egy arcátlan kérdés.
Harminc éve már, harminc éve már annak, hogy megpróbáljuk lebeszélni az embereket a zsíros ételekről, a koleszterin tartalmú ételekről, ugye?

Sütőzacskó, zsírmentesen „omlósz”, a napra nem szabad kimenni, sót nem szabad használni….

Látom a jövőt, ülünk majd a sötét pincében, és naponta háromszor száraz csirkemellet teszünk sótlan vízbe, enyhén párolt zöldségekkel.

Harminc éve már legalább, az embereket megpróbáljuk lebeszélni a koleszterin tartalmú élelmiszerekről, és adjuk nekik unos-untalan a koleszterincsökkentőket.

A kérdés egyszerű.

Ezen idő alatt csökkent-e a szív- érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés, az agyvérzés, és az infarktusok száma? Vagy nőtt?

Nőtt!

Akkor? Milyen kérdést kell még feltenni? Akkor mire volt jó ez az egész?

Már régen azt kellene mondani, hogy elindult egy orvosi kutatócsoport, …hogy messze földön az afrikai dzsungelekben rejtőző szalonnazabálót megfigyelhesse, …hogy annak mikor lesz agyvérzése….
Már rég ritkaságszámba kéne mennie ezeknek a betegségeknek!

Egyre több van belőlük!

Akkor ez ennyit ért, nem?

Amerre járt a vízvezeték-szerelő, egyre több csap csöpög. Ó, tüntessük ki!

És akkor még egy apróság.  Csak józan ész. Józan ész. Ott a tojás. Az maga a koleszterin bordélyház.
A fertő.

Csak józan ésszel! Hogy tud abból egy élet keletkezni? Hát a kiscsirkének már a kotlós alatt el kellene pusztulnia, még a tojásban!

Körbenéz: „Úristen! Mennyi lehet a koleszterinszintem?” Naposcsibe korában el kéne mennie az angiológiára, vinné a kis pilicke lábát, nézzék meg, van-e benne meszesedés….

A baromfiudvaron, még rántani való koruk előtt már agyvérzett tyúkok szédelegnének…. Az infarktusos kakasok rájuk se tudnának nézni.Hogy kel ki élet abból? Tocsog a koleszterinben a kiscsirke.

Csak józan ésszel! Na és akkor persze, ezek már olyan dolgok, a némi hozzáértéshez még hozzá tartozhat az, hogy vannak olyan orvosi tanulmányok, se szeri, se száma, amelyek azt bizonyították, hogy a koleszterinszint és az agyvérzés, a szívinfarktus, az érelmeszesedés között semmiféle összefüggés sincs!

Sőt, vannak olyan orvosi tanulmányok, amelyek azt bizonyították, hogy azok, akiknek magas a koleszterinszintjük valamilyen módon szerencsésebbek, mert hosszabb a várható élettartamuk!”

forrás: Dr Lenkei Gábor Facebook-oldala

Dr. Lenkei Gábor
Legújabb cikkek

You cannot copy content of this page

Send this to a friend