A világ legzöldebb falva, amit visszahódított a természet

Egy szigeten, Sanghaj partjai közelében létezik egy elhagyatott falu, amit a természet vett gondozásába.

Houtouwant, a kis kínai falu Shengsi szigetén található. Az egykoron virágzó halászfalut ma már csak tucatnyian lakják, az elhagyott házakat pedig bámulatos módon benőtte a zöld növényzet.

A borostyánok szinte mindent körbeöleltek, felkapaszkodtak a házakra, ablakokra, a lenyűgöző látvány egyedülálló a világon.  A falu egy része szinte megközelíthetetlen, így szinte misztikus légkör jellemzi a tájat.

Ez a zöld gyöngyszem egykor aktív település volt, ahol mintegy 2000 halász és családja élt. Az 1990-es évek elején, amikor a kis öböl egyre kevésbé tudott versenyben maradni a fejlődő haliparral, a lakosok más foglalkozás után néztek és a jobb élet reményében elvándoroltak.

Mára már szinte szinte minden házat elhagytak, és csak egy maroknyi lakos maradt. Az elmúlt több, mint két évtizedben a zöld erők átvették az uralmat, és a település szinte minden részét zöld levelekkel vakolták.

A világ legzöldebb faluja

Az elhagyott házakba bepillantva még látni a háztartási cikkeket és a bútorok kopott darabjait, pontosan úgy, ahogyan azokat évekkel ezelőtt ott hagyták.

Az élet iróniája, hogy az a néhány falubeli, akik maradtak, és azóta is itt élnek Houtouwanban, egy újabb bevételi formát találtak, hiszen a környék egyre több turistát vonz.

Sokan kíváncsiak a lenyűgöző vidékre, így az itt élők vízzel, élelemmel és alkalmanként szállással kínálják őket.

Egy videó, ami szavak nélkül is beszél:

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

error:
Send this to a friend