Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Ma ismét felszáll a titkos űrrepülőgép, amiről senki nem tudja, hogy valójában mit csinál

img

Csütörtökön indul legújabb küldetésére az önvezető X-37B, amit ezúttal a SpaceX Falcon 9 rakétája juttat majd a világűrbe. Titok, mi van a fedélzetén.

Csütörtökön a Cape Canaveralből ismét útnak indítják majd az X-37B jelzésű titkos katonai űrrepülőgépet. Ezúttal a SpaceX Falcon-9 hordozórakétája biztosítja majd neki a kezdőlökést.

A robotrepülő eddig összesen 2085 napot töltött a világűrben, legutóbb idén májusban tért vissza eddigi leghosszabb, 718 napos küldetéséről.

Hogy mit csinált ott, senki sem tudja, teljes a hírzárlat az amerikai kormányzat részéről, sokak szerint viszont kémkedésről lehet szó. Hasonló véleményen vannak a kutatók is, akik szerint műholdas megfigyeléshez szükséges eszközök találhatók az űreszközben.

Ami biztos, hogy az útra ezúttal is egy titkos rakományt visz magával az egyébként 5 tonnás, 8,9 m hosszú és 2,9 m magas űrrepülőgép.

A kilövéshez azonban ezúttal nem a NASA, hanem a SpaceX lesz az amerikai kormányzat segítségére, ugyanis az eddig remekül teljesítő Falcon 9 hordozórakéta fogja felvinni az X-37B-t.

A Falcon 9 ezután remélhetőleg ismét sikeresen landol majd, az X-37B pedig ahogyan eddig, ezúttal is önmagától száll majd le. Hogy mikor, azt egyelőre nem tudni.

forrás: hvg.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar