Végre elkezdték forgatni az Avatar folytatásait – Több mint egymilliárd dollárból készül el a 4 új rész

Párszor már elhalasztották, de hétfőn végre elkezdték forgatni az Avatar folytatásait. Ha minden az eredeti elképzelések szerint halad, már az Avatar 3-at is láttuk volna, de Cameron tervei egyre merészebbre nőttek, a folytatások száma pedig csak szaporodott, a forgatást így újra és újra eltolták.

James Cameron nem aprózza el a dolgot, és mind a négy filmet felveszi egymás után, ezzel pedig újabb rekordokat döntöget.

A csúcsot eddig Peter Jackson tartotta, aki egyben forgatta le a három Gyűrűk Urá-t, Cameron ezt múlta most felül a négy folytatással, ráadásul a filmek összköltségvetése is példa nélküli, a filmrendező ugyanis több mint egymilliárd dollárból készíti a négy Avatar-t.

Van miből állni a kiadásokat, az első Avatar minden idők legsikeresebb mozifilmje a 2,8 milliárd dolláros bevételével.

avatar

Hirdetés

A forgatást Manhattan Beachen kezdték, ez Kalifornia egyik legdrágább és legmenőbb környéke, de Cameron számára inkább az lehetett a fontos, hogy az óceán partján fekszik, az Avatar 2 nagy része ugyanis a víz alatt játszódik: ott rendezik be a Na’vik az új főhadiszállásukat.

Cameron korábban azt tervezte, hogy a Föld legmélyebb pontján, a Mariana-árokban található Kihívás-mélységben (Challenger Deep) is forgat majd: ez már önmagában egy izgalmas kalandfilm lenne.

James Cameron
James Cameron

A folytatásokról azt is tudni még, hogy Sullyék – papa (Jake), mama (Neytiri), gyerekek – életét követik nyomon, és nagyívű családtörténetként is tekinthetünk rájuk, nem csak háborús filmként.

A négy Avatar szerencsére különálló filmet alkot, vagyis nem váratnak majd idegesítő cliffhangerekkel minket évekig, de persze egy nagyobb puzzle-t is kiadnak, ha egymás mellé rakjuk őket a következő nyolc évben.

Ennyi időre vagyunk ellátva Avatar-okkal, úgyhogy aki jó előre szeretné betáblázni programokkal a karácsonyait, ezeket a dátumokat vastagítsa meg benne:

  • Avatar 2 – 2020. december 18.
  • Avatar 3 – 2021. december 17.
  • Avatar 4 – 2024. december 20.
  • Avatar 5 – 2025. december 19.

forrás: origo.hu