Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

A valódi Stranger Things nyomában – Sötét akták a History műsorán

img

Február 27-én kerül képernyőre a Sötét akták, a History csatorna saját gyártású dokumentumfilmje arról a kísérletsorozatról, amely a „Stranger Things” alapjául is szolgált. Az új oknyomozó műsorban mélyen titkolt amerikai kormányzati összeesküvés nyomába erednek a főszereplők.

A New York államban, Montauk város mellett található elhagyott Camp Hero légi bázison követhetjük végig, hogyan keresi az összeesküvés-elmélet nyomait az ex-CIA ügynök Barry Eisler, a szakmai díjakkal kitüntetett újságíró Steve Volk és Chris Garetano filmes.

A Camp Hero a bázis a második világháborúban védelmi célokkal épült, azonban az évtizedek alatt számos pletyka kapott szárnyra az erőd valós szerepéről és az ott zajló titkos kormányzati kísérletekről. A Sötét akták két órás epizódjában a három titokvadász az ember- és tudatmanipulációs kísérletekkel, gyermekrablásokkal, időutazáshoz kötődő kutatásokkal és szövevényes kormányzati összeesküvésekkel terhes múlt nyomába ered az elhagyott bázison.

sötét akták

Gyilkológépekké változtatott gyerekek? Tudatmanipuláció? Időutazás?

A Sötét akták projektet Chris Garetano indította el, két társa később csatlakozott hozzá. A hivatalosan Camp Hero néven ismert bázist, az Egyesült Államok egyik legtitokzatosabb rejtélyének színhelyét a titkos kísérleteket túlélők inkább Montauk Projektként emlegetik.

Az állítólagos áldozatok hatalmas földalatti bázisról és természetfeletti rejtélyekről, kutatásokról beszéltek a filmesnek, az időutazástól kezdve a földönkívüli technológiákon át. Az egyik ilyen legenda szerint elkóborolt gyerekeket raboltatott el a kormányzat, ez volt „Montauk Fiúk Program”.

A gyanú szerint a tinédzsereken hallucinogén szerekkel és más drogokkal kísérleteztek. Tesztelték a pszichés képességeiket, manipulálták a tudatalattijukat, hogy automatikusan bekapcsolható viselkedésmintákra, önkéntelenül végrehajtott feladatokra tanítsák az elméjüket és „mandzsúriai jelölt”-szerű gyilkosokká változtassák őket.

Minden titkos, tehát igaz?

Chris Garetano egy vele készült interjúban elárulta: nagyon keményen kellett küzdeniük, hogy információhoz juthassanak ezekről a dolgokról.  „Meggyőződésem, hogy a Montauk-projekt történeteinek szilárd alapja van” – tette hozzá. A History csatornán február 27-én 22:00 órától eredhetnek a nézők is a titkok nyomába.

forrás: Lövenberg Balázs – webershandwick.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar