UFO-ütközet – Katonai UFO-incidensek magyar földön 5.rész

A tarnaszentmáriai eset már csak azért is érdekes, mert az itt megfigyelt három UFO-nak nemcsak hangja volt, hanem feltűnésük elektromágneses hatást is előidézett.

A szemtanúk ezúttal is az őrkatonák, köztük Diószegi Lajos volt az, akinek később még rémisztőbb esete volt. Októberben csak a laktanya fölött átdübörgő három UFO-t figyelhette meg, amelyek távolodás közben szétváltak, ahogyan azt a Harmadik típusú találkozások című filmben is láthattuk.

Négy héttel később, november 17-én viszont egy nagyméretű, Szaturnusz alakú UFO-t figyelhetett meg, amelynek feltűnése igen nyugtalanítóan hatott az állatokra.

Ám az események akkor váltak érdekessé, amikor az erdő szélén két, legalább három, három és fél méter magas fehéres színű különös lény jelent meg lebegve. Diószegi honvéd rémülten nézte a közeledő csápos, fejükön búrafélét viselő idegeneket, majd lerohant az őrtoronyból, felemelte gépfegyverét és már-már tüzet nyitott volna, de képtelen volt elsütni a fegyvert.

Bénultan állt párpercig, mire a különös ufonauták egy vörös felhőszerűségben nagy villanások közepette eltűntek. Ez utóbbi villanásokat már a helyszínre siető erősítés tagjai is láthatták. Az már csak érdekességként említendő, hogy ugyanezen a napon történt a híressé vált hencidai eset, amikor egy traktorost rémisztett meg egy különös szerkezet.

Vajon mit láthattak az őrkatonák? Készült erről hivatalos feljegyzés? És ha igen, hol, kinél található az?

Akkor még senki sem gondolta, hogy ez még csak a kezdet, hiszen november 24 és 29 között valósággal elszabadult a pokol az országban.  Nem térnénk ki itt azokra az észlelésekre, amikre akkoriban sor került, de az biztos, hogy Egertől Pápáig, Budapesttől Kondorosig, Ózdtól Nagykanizsáig mindenhonnan érkeztek a bejelentések.

Így fordulhatott elő, hogy az eset kapcsán hivatalosan is elismerésre kerültek az alábbi tények: valóban ismeretlen objektumok repültek az égen, valóban furcsa fények, jelenségek tűntek fel az ország több városa fölött.

Hirdetés

A szemtanúkon kívül, katonák, rendőrök, meteorológusok észlelték a történteket. Mint kiderült, november 24-én a pápai repülőtérről is megfigyelték az UFO-kat de itt is hírzárlatot rendeltek el.

kositzky-attila
Kositzky Attila

Kositzky Attila repülőezredes később mindezt tagadta, s mint kiderült abban az időben hőlégballonosok kértek repülési engedélyt. Mivel 17 órakor a repülésirányító azonosítatlan fénypontot észlelt, az ezredes felszállt és 18 óra 46 perckor elérte a feltételezett objektum helyét, ami a repülőtértől mintegy 40 kilométerre lehetett.

Mint kiderült, amit az irányítótoronyból észleltek az nem más, mint csillagfény! Ma már tudjuk, hogy mindez csak szemfényvesztés volt, hiszen más katonai szemtanúk ennek ellenkezőjét állították.

L. Zsolt százados november 24-én az esti órákban különleges, korong alakú, nagy sebességgel mozgó tárgyakat látott a katonai lokátorán a dél-nyugati szektorban.

B. Gyula meteorológus szerint a meteorológiai radarok is észrevették és rögzítették a 15-18-as meteorológiai hálóban az objektumokat. A Szentgotthárd—Farkasfa meteorológiai állomás szintén észlelte az UFO-kat, sőt az eseménynaplóba is bejegyzésre került a következő szöveg:

“Mi is rámértünk, valóban lehetett látni, rendkívül gyorsan mozgott.”

Ezután több ilyen tárgy jelent meg a radarernyőn, mind határozott mozgást mutatott… A tévében nyilatkozó meteorológus szerint a tárgy sebessége 4200 km/óra volt!

Az ellentmondás nyilvánvaló és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az 1989. novemberi események hátterében egyfajta titkolódzás tapasztalható. A hasonló látványos incidensre sem kellett sokáig várnunk. Az 1991. január 18-i országos észlelést is nyugtázták radarokkal, a szemtanúk között pedig ezúttal is szép számmal akadnak katonák, rendőrök, sőt Malév-pilóták is.

folyt. köv.