A testen kívüli élmények és az idegenek

Eddig már komoly viták voltak afelől, hogy hogyan értelmezhetők a testen kívüli élmények, némely teória szerint ezek csak álmokon vagy hallucinációkon alapulnak, míg mások paranormális magyarázattal szolgálnak.

Az ilyen vitákban általában nem kerülnek szóba az idegenek. Mindazonáltal nemrégiben felmerült a lehetősége, hogy a testen kívüli élmények esetleg az ufó találkozásokkal is kapcsolatosak lehetnek.

Sok szemtanú az elrablás alatt testen kívüli élményről számolt be. Ez egy új vitát indít a testen kívüli érzékeléssel kapcsolatban, amely nyilvánvalóan magában foglalja a megfigyelést és az ufó-jelenség köré épült elméletet.

Az egyik elmélet szerint az idegenekkel kapcsolatos testen kívüli élmény valójában a fizikai, valódi elrablási élmény téves felfogása.

Egy másik elmélet szerint az elrablások alapvetően illuzórikusak, ilyenformán a testen kívüli élmények az agy teremtette hallucináció termékei, esetleg valamiféle külső elem hatásának a megnyilvánulása. Így hát az elrablások és a testen kívüli élmények karöltve együtt járnak, hiszen mindkettő hasonló illuzórikus természettel rendelkezik.

Egy harmadik elmélet szerint az elrablások tényleges esetek, amelyek az anyagi energia durva vagy finom szintjén válnak valóra, és a testen kívüli érzékelések szintén valóságosak, amelyek során a szellem ideiglenesen elhagyja a fizikai testet. Egy eltérítésnél lehet, hogy az idegenek a fizikai testet viszik fel az ufóra, ekkor a testen kívüli érzékelés vagy megtörténik, vagy nem.

idegenek

Ezen kívül bizonyos elrablások történhetnek a testen kívüli érzékelés körén belül, amelynek során a szellemet viszik az űrhajó fedélzetére, a fizikai testet pedig hátrahagyják.

Tehát több verzió lehetséges, köztük nyilván olyanok is, melyek itt nem szerepelnek, és nyilvánvaló, hogy még rengeteg kutatás vár ránk e téren, hogy árnyaltabb képet kapjunk a jelenség természetéről.