A távolbalátás 2.rész

Mi a távolbalátás működési elve? A tudósok érdekes módon hajlanak arra, hogy elfogadják azt, amivel a pszichikusok évezredek óta tisztában vannak. A médiumok és látók szerint megcsapolhatjuk az Akasha-krónikát, amelybe az idő kezdete óta felhalmozott tapasztalatok, jelenségek gyűlnek.

A távolbalátáskor rácsatlakozhatunk erre a forrásra, és megtalálhatjuk, amit keresünk. Az Akasha-krónika időtől és helytől függetlenül létezik.

A tudósok felállították a „virtuális valóság” nevű mátrix hipotézisét, ahol minden válasz ugyancsak megtalálható. Nem hasonlít ez a tétel gyanúsan az Akasha-krónikához? 

A távolbalátással foglalkozó tudományos kutatást a katonaság is felkarolta, mert létfontosságú, részletes felvilágosítást nyújthat az ellenség szándékairól. Az elhárítás Stargate (csillagkapu) elnevezésű programjában médiumokat és látókat alkalmazott ennek felderítésére.

Sajnálatos módon a sajtó népszerűséghajhász szenzációként tálalta a komolynak indult kísérletet, ezért a további munkákat titokban végzik, amíg nyilvánosságra nem lehet hozni a felfedezéseket.

Érdekes, de nem a médiumok a leghitelesebb távolbalátók. Ennek az az oka, hogy a lelki benyomásaik rendre megzavarják őket. Ezért, katonai célokra legalábbis, azok az emberek a jobbak, akik fegyelmezettek és tudnak parancsokat teljesíteni. Erre gondosan válogatják és képezik őket. Egy évbe is beletelik, amíg egy ilyen ember megbízhatóan, jól használható eredménnyel végzi a feladatát.

A távolbalátás természetesen nem pusztán katonai felderítésre alkalmazható. Az űrkutatók például tájékozódhatnak az ember bolygóközi űrutazásának feltételeiről, lehetőségeiről. Talán az is lehetséges, hogy előre megtudják, melyik államfő mit szándékozik tenni. Ez rendkívül üdvös lehetne, különösen, ha a világ ingatag kormányzataira gondolunk.

A hosszú távú időjárási előrejelzés szintén lényegesen megbízhatóbbá válna. Tegyük fel, távolbalátással megállapíthatnánk, milyenek időjárási viszonyokra számíthatunk két-három éven belül. A jelenség üzleti alkalmazásának lehetősége határtalan. Ha valakinek új ötlete támad, csak belenéz a jövőbe, és meglátja, milyen termékeket használnak akkor, mit kellene jelenleg fejleszteni.

A  távolbalátásról még sokat hallunk majd a következő években, amint a különböző országok katonasága mind szélesebb körben kezdi alkalmazni. Akit mélyebben is érdekel a távolbalátás, házi körülmények között is kipróbálhatja a tudósok néhány korai kísérletét.

Egyikőtök beül az autójába, és elindul vele. Amíg el nem váltok, nem határozza meg, hová megy. Ennek oka, hogy még véletlenül, telepatikus úton se lehessen kilesni a szándékait.

A sofőr a meghatározott időben megállítja az autót valahol. Körüljárja a helyet, de nem összpontosít különösképpen arra, hogy gondolatait visszaküldje. A hátrahagyott (várakozó) ember bizonyos értelemben „vevőként” működik, a sofőr ennek ellenére nem lesz „adó”. Ez a felállás ugyanis a távolbalátási kísérletet telepatikus próbává változtatná.

A megbeszélt időben a helyben maradt személy tökéletesen ellazul. Ezt követően gondolatban a sofőrre összpontosít, felderíti és meghatározza, hol van. Ezeket a benyomásokat, meglátásait bizonyítandó, leírja. Képekkel és grafikonokkal is ábrázolhatja azt a helyet, ahol a barátja tartózkodik. Jegyzetelés helyett akár magnóra is mondhatja gondolatait, érzéseit, észrevételeit.

Amikor a sofőr visszatér, ellenőrizheted, milyen közel jártak benyomásaid a valósághoz. Cseréljetek szerepet, őrizzétek meg a jegyzeteket, így nyomon követhetitek a haladásotokat.

Első alkalommal szándékoson korlátozhatjátok a lehetőségeket. Ebben az esetben a sofőr egy és hat hely között választhat, a távolbalátónak azt kell megmondania, hol van. 

Később, ahogy gyakorlatot és tapasztalatot szereztek, a lehetőségek körét fokozatosan határtalanná tágíthatjátok.

Az eredeti kísérletek alkalmával a választott hely mindig a San Franciscó-i öbölben volt. Amikor túlságosan költséges lett volna a célterület kitágítása, térképen határozták meg a koordinátákat, amely azt jelenti, hogy a világon bármit kiszemelhettek.

A későbbi tesztek különféle helyeken készült fényképeket is tartalmaztak. Véletlenszerűen kiválasztottak közülük egyet, és a vizsgált személynek be kellett számolnia
a fotón látható hely fizikai jellegzetességeiről.

Ne kísérletezz túl sokáig egy ülés alatt sem. Legyenek jókedvűek, mulatságosak a vizsgálódások. Érdekes, de sokkal eredményesebb lehetsz akkor, ha feladatokhoz bizonyos játékossággal közelítesz.

Tartsd meg minden feljegyzésedet, készülj fel arra a meglepetésre, amit sikereid egyre javuló aránya okoz.

Rejtélyek szigete / Felhasznált irodalom: Richard Webster – Astral Travel for Beginners

Hirdetés