A távérzékelés gyakorlása

A következőkben egy távérzékelési gyakorlattal szeretnénk megismertetni olvasóinkat, melyhez elsősorban egy partner szükségeltetik, illetve egy toll és egy jegyzetfüzet.

Először is kérjük meg társunkat, hogy egy meghatározott időpontban, menjen egy számunkra ismeretlen helyre, és legalább tíz-tizenöt percig maradjon ott. Ez idő alatt alaposan figyelje meg a helyszín jellegzetességeit, és a későbbi ellenőrzés érdekében, készítsen róluk jegyzeteket.

Amíg ő ezzel van elfoglalva, mi menjünk egy csöndes, nyugodt helyre, csukjuk be a szemünket, lazuljunk el, amennyire csak tudunk, és kezdjünk meditálni. Helyezkedjünk megfigyelői alapállásba, és készüljünk fel minden érzékletre, ami csak felbukkanhat bennünk.

Ahogy elménk egyre jobban lecsendesül, és már befelé figyelünk, forduljunk összpontosított figyelmünkkel a partnerünk felé, hogy megállapítsuk, hol tartózkodik, és mit érzékel éppen.

Őrizzük megfigyelt állapotunkat, egyszerűen csak engedjünk megjelenni mindent, ami a tudatunkban jelentkezik.

távérzékelés

Engedjük, hogy a benyomások önmagukat formálják, ne avatkozzunk bele, még akkor se, ha megszokott, önkéntelen gondolati folyamataink akadályként lépnek fel.

Ami megjelenik, azt próbáljuk minél élesebben megfigyelni, de ne igyekezzünk túl hamar megállapítani, hogy mi is az, amit látunk. Időnként erősítsük meg szándékunkat, hogy a barátunkat megtaláljuk, és hagyjuk, hogy a képzetek felmerüljenek, míg valamiféle rendet, rendszert nem találunk bennük – de ne akarjuk szándékosan rendszerbe kényszeríteni őket.

távérzékelés

Ha nem sikerül meglátnunk az illető helyet, akkor is előfordulhat, hogy érzékeljük egyes tulajdonságait. Folytassuk ezt tizenöt percig vagy tovább, és írjuk le érzékleteinket és mindazt ami róluk eszünkbe jutott. Később hasonlítsuk össze érzékleteinket a barátunk jegyzeteivel, megfigyeléseivel.

Ritka, hogy valakinek már az első próbálkozása is sikerrel járna, épp ezért nem is szabad feladni az esetleges kezdeti sikertelenségek után. Mint az élet minden területén, itt is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert. Eredményes munkát mindenkinek!