Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Szombaton közbeszólt a technika, de kedden már tényleg bebizonyítanák, hogy lapos a Föld

img

Egy amerikai férfi szombaton akarta bebizonyítani, hogy a Föld nem gömbölyű, hanem lapos. A technika és az élet is közbeszólt, de most azt ígéri, kedden meglesz a válasza.

Alig egy hete kapta fel a fejét a világ a 61 éves kaliforniai Mike Hughes kijelentésére, aki azt ígérte, szombatra leleplezi az “úgynevezett tudományt”, és bebizonyítja, hogy a Föld mégiscsak lapos. A tervei szerint szombaton szállt volna fel a saját készítésű, gőzhajtású rakétájával, amire 20 ezer dollárt (kb. 5,2 millió forint) költött, és amivel 500 méter magasba szeretett volna eljutni. Két aprósággal azonban nem számolt.

Telegraph beszámolója szerint az egyik, hogy indulás előtt a rakéta indítóállomásának használt lakókocsija lerobbant, és sokáig tartott, hogy megjavítsa. A másik fejfájást az amerikai szövetségi hatóság okozta neki, akik közölték vele, hogy a kilövés engedélyhez kötött, neki viszont nincs ilyenje.

A tervek szerint a kaliforniai Mojave-sivatagban található szellemvárosból, Amboyból szállt volna fel, amelynek vezetője megadta neki ugyan az engedélyt, ez azonban az amerikai törvények értelmében nem elég.

Hughes most úgy döntött, keddig elhalasztja a felszállást, amikor is nagyjából 550 méter magasságba jutna el körülbelül 800 km/h-s sebességgel. A repülés közben fotókat akar készíteni, amivel bebizonyítja, a Föld lapos. A kalandvágyó férfinak nem ez lesz az első ilyen próbálkozása, 2014-ben egyszer már repült egy hasonló szerkezettel, akkor nagyjából 420 métert tett meg. Azután jó darabig lábadozott.

forrás: Telegraph / hvg.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar