Sigourney Weaver ezúttal a reptiliánokkal harcol

Május végén olvashattunk a District 9 és a Chappie rendezőjének, Neill Blomkampnek a legújabb projektéről: sci-fi műfajú rövidfilmeket készített, abban a reményben, hogy lesz olyan, amelyik elnyeri a közönség tetszését, és a jövőben azt tovább bővítheti majd.

Máris kijött az első, Rakka című kisfilm, Sigourney Weaver küzd benne a Földet a hatalmuk alá hajtó gyíkszerű lények ellen. Megnéztem, és Blomkamp felvetésére egy határozott igen volt a válaszom. Igen, ezt nagyon szeretném tovább nézni, megtudni, mire is mennek az ellenállók a földönkívüli gyarmatosítók ellen.

A húszperces, három részre bontott kisfilm látványvilága kifogástalan. Az elején minden egyes kép és minden egyes mondat azt sulykolja belénk, hogy az emberiségnek befellegzett. Égig érő fekete tornyokat építenek a támadók, borzasztó kísérleteket hajtanak végre az embereken és átalakítják a bolygó légkörét. A kiirtásunkon dolgoznak és jól haladnak vele.

Később aztán megismerkedünk az ellenállók egy kicsiny csoportjával, és azt is láthatjuk, hogy ezek a gyíkszerű lények nem sebezhetetlenek. Weaver ismét egy kőkemény nőt alakít, az ő vezetésével indulnak harcba a túlélők. Blomkamp a Rakka című kisfilmjével újfent bizonyította, hogy kiapadhatatlan fantáziával bír, ha disztópikus világok megteremtéséről van szó, és a lehetséges folytatáshoz is meghozta a kedvet: bevezet egy karaktert, aki talán segíthet legyőzni a földönkívülieket.

rakka
Sigourney Weaver a Rakka című filmben – Forrás: Oats Studios

Az emberek ráharaptak a Rakká-ra, június 14-én került fel az internetre, és két nap alatt több mint 640 ezren kattintották rá. Blomkamp a The Verge-nek adott interjújában három húszperces kisfilmről beszélt, szóval a következő hetekben további sci-fikre lehet számítani, és az egyikben Dakota Fanninget láthatjuk majd akciózni.

Az Oats Studios egy új, kísérleti filmkészítési módszerrel kísérletezik: befejezetlen kisfilmeket gyártanak, és pénzt próbálnak gyűjteni ahhoz, hogy a megkezdett filmötleteket folytathassák. Arról, hogy miképpen támogathatja a stúdiót, a hivatalos honlapon olvashat bővebben.

forrás: origo.hu

Hirdetés