Rejtélyes csőrendszer – Az ET-k alkotása?

A Sagenhafte Zeiten szerkesztősége feltűnéskeltő rövidhírt közölt a lap 2002/4. számában. A cím így hangzott: „Alien-építmény Kínában”.

A nyugat-kínai Kinghai tartományban egy piramisjellegű, kb. 60 m magas építményben állítólag egy barlangrendszer található, amelyben ókori rozsdás tárgyak, megmunkált kövek és csövek is vannak.

Az ősi hagyományok szerint itt egykor földönkívüli látogatók indítótornya állhatott. Itt megint csak az egyik olyan, Kínából érkező hírről lenne szó, amelyik végül szintén ellenőrizhetetlen marad?

A tények

Eddig a következő tények ismertek: A Xinhua hivatalos weblapja 2002. 06. 25-én aznapi hírként közölte, hogy kínai tudósok egy kilencfős csoportja útnak indult Kinghai tartományba, hogy közelebbről is megvizsgálják azokat a leleteket, amelyeket esetleg földönkívüliek hagyhattak hátra.

A cikk kiemeli, hogy a kutatók most foglalkoznak első ízben komolyan azzal a teóriával, amelyiktől különösen e régió (a Mongólia és Tibet közti határvidék) lakói beszélnek.

A titokzatos hely, amelyet „ET-reliktumnak” neveznek, a Baigongon, Delinghától mintegy 40 km-re délnyugatra, a Kaidam medencéből kiemelkedő hegyen fekszik.

baigong

A Baigong északi részén található két tó, amelyek neve: „A szerelmesek tavai”. Ritka tulajdonságuk van ezeknek a tavaknak- az egyik édesvizű, míg a másik sós.

Az úgynevezett ET-szerkezet a sóstó déli partján fekszik. Mint egy piramis, úgy nyúlik az ég felé egy hatalmas, feltehetőleg mesterséges emlékmű.

Homlokzatán három nagyobb üreg található, háromszögletű nyílásokkal. A középső a legnagyobb: talapzata két méter, mennyezete nyolc méter magasságban található, átmérője kb. hat méter.

Az üregen belül egy 40 cm átmérőjű félcső húzódik az üreg mennyezetétől egészen az üreg belső végéig. Egy további cső közvetlenül a talajba ágyazva húzódik, és egyes részei még láthatók. Az üreg fölött egy tucat különböző (10 és 40 cm közötti) átmérőjű további cső is fut, amelyeket bevezettek a hegybe.

baigong kína

Ez a létesítmény magas fokú szerelési technikáról tanúskodik. Az összes csövön, ugyanúgy, mint az azokat körülvevő kőzeten, vöröses-barnás elszíneződés látható.

baigong cső

Az üreg összességében olyan benyomást kelt, mintha intelligens lények létesítették volna, a talajt ugyanis finom homok takarja. A két kisebb üreg beomlott, ezért jelenleg nem járhatók.

A három üreg körül és a sóstó partja mentén nagy számban hevernek rozsdás fémdarabok, különböző átmérőjű csövek, valamint sajátságos formájú kövek.

Néhány cső kelet-nyugati irányban, közvetlenül belefut a mintegy 80 m távolságban lévő tóba. Egy részük átmérője csupán 2-4,5 cm, formájuk pedig igen sajátságos.

csövek baigong

Némelyik oly vékony, mint egy fogpiszkáló, belsejük viszont ennek ellenére, még ilyen hosszú idő eltelte után sincs eltömődve. És ami még különösebb, olyan csövek is vannak, amelyek közvetlenül a tóban futnak, alig valamivel a víztükör alatt.

Anyagvizsgálat

Kin Jianven, a delinghai Kormányzósági Hivatal vezetőjének állásfoglalása szerint az ókori rozsdás anyag vizsgálata meglepő eredményt hozott: A tárgyi leletek 30%-ban vasoxidot, jó adag szilíciumoxidot, valamint kalciumoxidot tartalmaznak.

Az anyagösszetétel 8%-át azonban nem sikerült azonosítani.

„A magas szilíciumdioxid- és kalcium-oxid-tartalom csak a vas és a homokkő hosszú kölcsönhatása révén keletkezhetett. A csöveket tehát nagyon hosszú idővel ezelőtt készíthették”

– ezt állapította meg a vizsgálatokba bevont Liu Shaolin mérnök.

„Ettől az eredménytől még rejtélyesebbé válik a helyzet”

– kommentálta Kin Jianven.

Az a terület, ahol ez a különös lelőhely fekszik, szinte teljesen lakatlan, ipari létesítmény pedig végképp nincs a közelben. Csupán néhány nomád él ebben a zord klímájú térségben itt a hegyektől északra, ahol a levegő ritka és, különösen tiszta.

Kin Jianven kijelentése szerint itt vélhetően földökívülieknek lehetett leszállópályájuk, a környék ugyanis ideális a csillagászati megfigyelésekre.

És valóban, ma ettől a titokzatos helytől alig 70 km-re található a Kínai Tudományos Akadémia hegyi obszervatóriuma. Úgy tűnik, időközben az ott tevékenykedő csillagászok is tudomást szereztek erről az ősi lelőhelyről, ugyanis az obszervatórium egyik kutatója, Jang Ji kijelentését a következőképpen idézték:

„Az ET-reliktumokról szóló hipotézis logikája teljes mértékben érthető, és érdemes arra, hogy közelebbről megvizsgáljuk. A tudomány ugyanis annyit jelent: bizonyítani kell azt, ami igaz, de azt is, ha egy állítás hamis.”