Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Az Ördög fájának legendája

img

Magányosan áll New Jersey-ben egy mező közepén az öreg tölgy, amit a helyiek egyszerűen csak az Ördög fájának hívnak.

A legenda szerint egy farmer megölte az egész családját, majd erre a fára akasztotta fel magát. Más szóbeszéd szerint annak idején a Klux-klux klán akasztott rajta szökött rabszolgákat.

A halottak lelkei azóta a fában élnek tovább. Állítólag, azokat, akik ártani próbáltak a tölgynek, vagy a tövében könnyítettek magukon, esetleg hangosan szidalmazták, vagy csak megérintették, hamarosan valamilyen sorcsapás, vagy baleset érte.

ordog-faja04

A fa előtt hever egy szikla, ami természetellenes meleget áraszt magából, és ez átsugárzik a fára is. Még télen sem marad meg a hó rajta, bármilyen hideg is van. A természetellenes jelenségek hívei szerint, ott van a pokolba vezető út kapuja, ahol a fa áll.

A közelben élők szerették volna kivágatni a fát, mert rossz hírét kelti a környéknek és az ingatlanok csak áron alul értékesíthetők, de mielőtt bármi is történhetett volna az ügyben, a fát érdekes módon védetté nyilvánították, így nem nyúlhattak hozzá.

ordog-faja02

Persze sem a hátborzongató legenda, sem a védettséget igazoló okirat nem gátolta meg a turistákat és a környékbeli suhancokat, hogy bátorságpróbát tegyenek.

A fa törzsén láncfűrészek, baltacsapások nyomai, vésetek látszódnak, az ágakat letördelik. Sokan csak egy darabkát szeretnének emlékbe az Ördög fájából.

Hogy mi lett a próbálkozókkal, nem tudni… A hatóságok dróthálóval voltak kénytelenek körbeburkolni a törzset a további rongálások megelőzésére.

ordog-faja03

A legenda napjainkban kiegészült azzal a motívummal, hogy a fának egy démoni őrzője is van, aki egy öreg fekete Ford teherautóval üldözi a közeli úton a fának ártani szándékozókat. Miután leszorítja őket az útról, vagy szemből érkezve elvakítja fényszóróival a vétkes sofőröket, egyszerűen köddé válik… Nem egy furcsa balesetet írtak már a számlájára…

forrás: napiufo.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar