Olyan robotpáncélt fejleszt egy koreai cég, melyet eddig csak sci-fikben láthattunk

Emlékszel A bolygó neve: a Halál robotizált ruháira? Tudod, hasonló látható a Mátrix – Forradalmakban is. Ha még mindig nincs meg, talán az Avatarból vagy a District 9-ből ismerős lehet az efféle gép. Most úgy tűnik, a valóságban is megépítettek egy ilyen szerkezetet.

A  METHOD-2 nevű, négy méter magas mecha egy két lábon járó eszköz, amely pontosan úgy néz ki, mint kedvenc sci-fijeink csúcsfegyverei. A jármű karjait és lábait a pilóta irányítja, előre és hátra is képes mozogni – igaz, a videón látható eszköz csak bizonyos távolságra tud eljutni, mivel áramforrása rögzített.

A szerkezetet egy koreai cég, a Hankook Mirae Technology fejleszti, a tervező Vitaly Bulgarov, aki már több vállalatnál is dolgozott hasonló projekteken – korábban például robotkutyákat is létrehozott.

method-2-robotpancel02

Bulgarovtól a filmes világ sem áll távol, több alkotás futurisztikus dizájnjának elkészítésében is részt vett – ilyen film volt a Robotzsaru 2014-es remake-je, a Transformers: A kihalás kora, vagy éppen az idén érkező Páncélba zárt szellem.

Éppen a Hollywoodi kötődés miatt elképzelhető, hogy a tervező legújabb munkájának sem annyira gyakorlati haszna van – lehetséges, hogy egy újabb filmhez készült el a lenyűgöző gép. Az sem kizárható, hogy a METHOD-2 egy egyszerű trükk, mivel a projekten a Hankook Mirae Technology adatai szerint egyedül Bulgarov dolgozik – elég nehéz elképzelni, hogy egyetlen mérnök ilyen pazar eszközt hozzon létre.

Bár valóban gyanús, hogy a modell milyen előrehaladott, Bulgarov egy interjúban cáfolta a vádakat. A szakember szerint a nyugati világban furcsának tűnhet, de Koreában nem divat valamit úgy reklámozni, hogy még kész sincs. Ez magyarázat lehet arra, hogy a cég korábban miért nem harangozta be a lenyűgöző jármű érkezését.

A vállalat azt is elismerte, hogy nem számított ekkora érdeklődésre a közösségi médiában megjelent videók miatt. A cég éppen ezért nem készült fel arra, hogy a felvételek megosztása után valamilyen hivatalos bemutatót is tartson.

Hogy végül kacsa, vagy sem a videón látható robotpáncél, az alighanem rövidesen kiderül, hiszen a vállalat úgy tervezi, hogy az elkövetkező években bemutatja a modellt. Az mindenesetre biztos, hogy a jármű lenyűgözően néz ki.

forrás: 24.hu, IFL Science