Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Nincs “szörnyarchívuma” a brit haditengerészetnek

img

A Királyi Haditengerészet archívumában bár lehetnek beszámolók a tengeri “szörnyek” és egyéb furcsaságok észleléséről, azokat sosem tartották egy szigorúan elkülönített részlegben – derül ki a szervezet egyik beszámolójából.

A közlemény szerint a tengerészek mindig is feljegyezték a hajónaplóban, ha valami furcsát, vagy szokatlant észleltek. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a szervezet ezeket az észleléseket elkülönítve, egy speciális archívumban őrizte volna.

A hasonló kérések a közelmúltban az Információszabadsági törvény kapcsán merültek fel: többen kérték ugyanis, hogy brit flotta tegye központilag kutathatóvá a hasonló, szörnyekkel és tengeri lényekkel kapcsolatos iratokat.

Egyesek ugyanis úgy vélik, hogy a tengerészet nem hozza nyilvánosságra, hogy milyen gigászi lények élnek az óceánok mélyén.

Az ezzel kapcsolatos kérések egyébként igencsak hasonlóak a hadsereg UFO-észleléseket vizsgáló csoportjának működéséhez, amely hivatalosan 2009. decemberben szűnt meg.

A brit Nemzeti Levéltár ellenben több érdekes aktát is őriz, amelyekben a 19. századi felfedezők számoltak be hatalmas tengeri lényekről és megmagyarázhatatlan jelenségekről.

A mai észlelésekkel kapcsolatban pedig a The Daily Telegraph is kicsit csalódottan fogalmaz: szerintük ugyanis a hasonló dolgokat csak azért nem tartják jobban nyilván központilag, mert nincs rá kapacitás.

forrás: Múlt-kor

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar