Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Megszólalt a Kennedy-kísérlet magyar lövésze

img

„Egyikünk sem tudott három lövésből három olyan lövést leadni, mint amit az elkövetéskor állítólag leadtak” – mondta Hammerl László olimpiai bajnok sportlövő az I/I Azurák Csabával c műsorban, aki a hatvanas években részt vett egy kísérletben, amivel a Kennedy-gyilkosságot próbálták meg rekonstruálni. A sportoló szerint közepes képességű lövész nem tudta volna elkövetni a Kennedy elnök elleni merényletet.

Egy budaörsi rendőrségi lőtéren, dokumentumfilm-forgatás kedvéért ismételték meg a hatvanas évek Magyarországán a John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök ellen 1963-ban elkövetett dallasi merényletet – mondta Hammerl László sportlövő az I/I-ben. Hammerlt az 1964-es tokiói olimpia győzteseként kérték fel a kísérletre, más sportlövőkkel együtt.

“Kialakítottak egy lőállást, körülbelül olyan magasságban, mint ahol a könyvtárnak az ablaka volt, és attól megfelelő távolságra fényképeket, farostlemezre kasírozott fényképeket tettek ki, ami a teljes gépkocsit, és az összes benne ülő személyt ábrázolta”

– mesélte a kísérlet körülményeiről Hammerl László. A fényképeken Kennedy elnök is szerepelt.

Azt is elmondta, hogy három lövést kellett leadniuk, és a lövések között alig több, mint öt másodpercnek volt csak szabad eltelnie.

“Egyikünk sem tudott a három lövésből három olyan lövést leadni, mint amit az elkövetéskor állítólag leadtak”

– mondta az olimpiai bajnok sportlövő. Hammerl László szerint olyan ember lőtte le Kennedy elnököt, aki nagyon értett a gyilkos fegyverhez és a gyorslövésben is járatos volt.

“Nem közepes képességű lövők voltunk, és nem tudtuk ezt megcsinálni. Ha Oswald egy közepes képességű lövő volt, akkor ezt nem tudta megcsinálni”

– mondta az I/I-ben az olimpiai bajnok.

forrás: Vaskor Máté / 24.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar