25 éve próbál fényt deríteni a Loch Ness-i szörny titkára

25 éve kutatja a Loch Ness-i szörny titkát egy brit férfi, aki a mendemondák helyett hihető magyarázatot akar találni a legendabeli teremtmény észleléseire, és ehhez idén egy vadonatúj víz alatti kamerával is felszerelkezik.

Steve Feltham a Loch Ness partján él, Angliából költözött oda, hogy megoldja a szörny rejtélyét. Névjegykártyáján is csak ez áll: “szörnyvadász”.

Az 52 éves férfi elszántsága semmit sem csökkent az évek alatt, a Loch Nesst változatlanul lenyűgöző helynek tartja. Viszont egyáltalán nem hisz a valóságtól elrugaszkodott elméletekben a szörnnyel kapcsolatban, az elmúlt 25 év jó részét azzal töltötte, hogy megcáfolja a legvadabb elképzeléseket.

steve feltham loch ness

Szerinte Nessie csak egy négyméteres harcsa(úgy száz éve, európai harcsákat telepítettek a tóba), ami még mindig hihetőbb elmélet annál, mint hogy egy magányos dinoszaurusz él a vízben.

steve feltham nessi vadász

Egyre kevesebbszer mutatkozik a Loch Ness-i szörny

Amikor Feltham a tó partjára érkezett, évente egy tucat vagy annál is több alkalommal észlelték a szörnyet. Az elmúlt időszakban ez a technika fejlődése ellenére is évi egy-két alkalomra csökkent, noha 2015-ben 13 éve nem tapasztalt mértékben, ötször vélték látni Nessie-t az észleléseket vezető hivatalos regiszter decemberben ismertetett összesítése szerint.

A Loch Ness tó szörnyéről szóló első jelentések 565-ben születtek, azóta szemtanúk ezrei vélték látni a lényt, de igazán meggyőző erejű bizonyítékot, azaz fotót vagy videofelvételt még senki sem tudott prezentálni az állítólag hosszú nyakú, fura dinoszauruszra emlékeztető Nessie-ről. Edwards szerint az lehetetlen, hogy ennyi szemtanú hazudjon.