Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Lefejezett gróf kísértett a vénséges pubban?

Többek szerint kísértet jelent meg a Ye Olde Man & Scythe pubban, Nagy-Britannia negyedik legöregebb – és a szóbeszéd szerint meglehetősen kísértetjárta – ivójában. Az esetről videófelvétel is készült.

A felvételt február 14-én, Valentin napkor készítette a hely biztonsági kamerája – írja az angol Manchester Evening News hírportál. A kocsma már üres volt, a felvételen látni, amint a sötét teremben villódzani kezdenek a fények, majd egy homályos alak tűnik fel egy pillanatra. Ezt követően nem sokkal a kamera is kikapcsolt.

Tony Dooley, a hely üzemeltetője a portálnak úgy nyilatkozott: másnap egy törött korsót találtak az italmérésben, ezért döntöttek úgy, hogy megnézik a biztonsági kamera felvételét, melyet látva igencsak elkerekedett a szemük. A férfi hangsúlyozta: szkeptikus a kísérteteket illetően, de a felvételen rögzítetteket látva kissé megingott fenti nézetében.

A Ye Olde Man & Scythe Nagy-Britannia negyedik legöregebb pubja, gyökereit egészen 1251-ig vezetik vissza. Úgy tartják, Derby hetedik grófja, James Stanley – akinek eredetileg családja birtokolta az ivót – is kísérti a helyet. Az a szóbeszéd járja, hogy a gróf utolsó óráit ebben a pubban töltötte, mielőtt 1651-ben elvitték lefejezni. Széke, melyben a véget várta, ma is a pubban van.

A hely kísérteties jellege miatt 2006-ban médiumok lepték el a pubot, egy estét töltve bent, majd kijelentették: minimum huszonöt túlvilági entitás jelenlétét észlelték, köztük egy nőét, aki a pincében akasztotta fel magát. Éreztek továbbá egy nyolcéves lányt, valamint egy kutyát is – egyikük sem élt már.

forrás: Pécsi STOP/Manchester Evening News

This div height required for enabling the sticky sidebar