Kozmikus Watergate?

1981-ben Ausztrália, majd 1982-ben Anglia nyitotta meg titkos UFO-aktáit, sőt a brit hadügyminisztérium 1984-ben hivatalosan is elismerte, hogy az UFO-k léteznek.Ugyanakkor az USA kormányzata továbbra is mélyen hallgatott az UFO-kkal kapcsolatos hivatalos munka hátteréről.

Viszont 1984-ben egy titokzatos dokumentum megjelenése bolygatta meg a médiákat. 1984. decemberében Jaime Shandera neves filmproducer névtelen feladótól egy előhívatlan filmtekercset kapott, amelyen az azóta híressé vált MJ-12 elnöki eligazító dokumentum oldalai szerepeltek és ezzel kezdetét vette a hivatalos kiszivárogtatás, a Tudatosság program.

Az MJ-12 dokumentumok egy olyan kormányzati szintű összeesküvésre utalnak, amely a Roswell-incidens óta minden UFO-információ és hivatalos UFO-program feletti ellenőrzést gyakorol, továbbá minden hatalommal és eszközzel rendelkezik ahhoz, hogy szabadon irányítsa és felügyelje a közvélemény és akár a kormányzati szervek tevékenységét és bizonyos információkra való reagálását.

Bár a nyilvánosságra került dokumentum tartalmát sokan még mindig kétségbe vonják, ma már egyre jobban kirajzolódnak a Kozmikus Watergate körvonalai…

Magyarországon ezekben az években még épp hogy csak hallani lehet az UFO-król, s a téma főként a mai UFO-klubok melegágyának számító sci-fi kedvelők klubjaiban kerül a felszínre. 1983. májusában megjelent Pető Gábor Pál, A repülő csészealjak rejtélye című könyve, majd két hónappal később Nemere István Rejtélyes elődök című nagy sikerű műve.

E könyvekkel vette kezdetét a magyarországi UFO-forradalom, amelynek keretén belül a mai kutatók lerakták az első hazai UFO szervezetek alapjait.

Felhasznált irodalom: A világ leghíresebb UFO-dossziéi 3.

Hirdetés