Kiderült a vezető nélkül száguldozó “szellemmotor” titka

Nem szellem vezette azt a motorkerékpárt, amely hosszan száguldott sofőr nélkül egy francia sztrádán. A bizarr jelenségnek hetekig nem találták a magyarázatát.

Vezető nélkül közlekedett kilométereken át egy motor a forgalomban a franciaországi A4-es autópályán még május 28-án. Két hétig csak találgatták, hogyan történhetett meg az elsőre hihetetlennek tűnő forgalmi esemény – írta a Local francia kiadása.

A szellemsofőr járművének száguldása nem csak azért volt zavarba ejtő, mert senki nem ült a nyergében, hanem mert balesetnek sem volt semmi nyoma, ami legalább a találgatások kezdőpontjául szolgálhatott volna.

Az önjáró motor – amelyet egy autósnak sikerült videóra venni – látszólag a semmiből jött, és teljesen stabilan haladt Párizs közelében a sztrádán. Kissé közel került ugyan az irányokat elválasztó korláthoz, de egyébként nyílegyenesen, a forgalomnak megfelelő és egyenletes sebességgel közlekedett.

A thrillerbe illő jelenet megfejtését végül a La Parisien című napilap adta meg a napokban. Információik szerint a motor emberi segítséggel, sőt sofőrrel indult el otthonról, de a sztrádán kisebb balesetet szenvedett.

A kétkerekű jármű ütközött egy autóval, a motoros pedig lesett a járművéről, amely azonban egyensúlyát megőrizve tovább tudott menni. A vezetőnek szerencsére csak a karja sérült, de a baleset közben így sem azzal volt elfoglalva, épp merre gurul a motorja, aztán már hiába kereste.

Az ütközésben részes autós a motoros segítségére sietett, felvette, és elindultak felkutatni a motort, de az nyom nélkül eltűnt. A sikertelen nyomozás után az elképedt közlekedők a kórházba hajtottak, ahol ellátták a sérült motorost.

forrás: hirado.hu, leparisien.fr