A férfi, aki Skype-on keresztül végzi az ördögűzést

Isaac Kramer, a Katolikus Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének elnöke (nem viccelünk, tényleg van ilyen) a vocativ.com-nak nyilatkozva fejtette ki, hogy egy rendes exorcizmushoz igenis szükség van a pap fizikai jelenlétére.

Nem lehet online elintézni. Ha egy személy teljesen megszállott, a benne lakozó démon nem hagyná, hogy a számítógép elé üljön egy ördögűzés kedvéért. Sőt, valószínűleg levernék a képernyőt és mindent elpusztítanának.

Hirdetés

Mindez annak kapcsán vetődött fel, hogy egy Bob Larson nevű úriember – saját bevallása szerint az okkultizmus és a természetfeletti legnagyobb szakértője, egyúttal a therealexorcist.com ) weblap tulajdonosa – szolgáltatásai közé felvette a skype-os ördögűzést.

Ez persze problémát jelenthet az előbb említett szervezet tagjai számára, hiszen az online megoldás sokkal olcsóbb, mint a fizikai jelenléttel elvégzett ördögűzés.

De persze – mint ahogy azt a Szövetség elnökétől megtudtuk – a skype-os változat úgysem működhet, és ennek nincs köze ahhoz, hogy félnek némi konkurenciától. –

forrás: Vocativ / Gizmodo / Hír24