Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Kémek és parafenomének 1.rész

Az Egyesült Államok évtizedekkel ezelőtt paraképességgel rendelkező személyeket vont be a titkosszolgálatok munkájába. Hallani lehetett arról is, hogy a parakémek nem is rossz eredménnyel “vizsgáztak” e tárgyból.

Csak hát az esetlegesség, a bizonytalankodás – ami óhatatlanul együtt jár az ilyen képességek kinyilvánításával -, valamint az ügy miatt a szervezetet ért külső bírálatok következtében ez a munkaviszony hosszú távon nem volt tartható a katonai vezetés és a felderítés számára. Így a parakémek idővel kikoptak a vezérkaroknak alárendelt titkos intézményekből.

Nyugaton már régebben is sejtették, hogy a Szovjetunióban a kémkedésben felhasználják a paranormális képességű embereket. Ami az 1960-as évek előtt tudományos fantasztikumnak tűnhetett, és látszólag senki nem vette komolyan, arra számos fővárosban (Washingtonban, Moszkvában, Tel-Avivban, Pekingben és másutt is) igencsak készültek.

Már az 1980-as évek elején, Nyugaton megjelent szakkönyvekben figyelmeztettek, hogy az állítólag racionális és nagyon is materialista elveket követő Szovjetunióban nemcsak paraképességű oroszokat, de a csatlós országok polgárait is bevonták a kísérletekbe. Akinek katonai-felderítési téren hasznosítható képessége volt, arra Moszkva valósággal “lecsapott”, és az illetőt a legnagyobb titokban elszállította valamelyik titkos intézetébe.

Gyakran bolgárok, csehek, románok, lengyelek is dolgoztak így a szovjet érdekekért. Megpróbálták felderíteni, merre tart bizonyos kérdésekben a Nyugat, milyen lépéseket terveznek például a rakétakutatásban.

Bizonyára sokan hallottak arról a kísérletsorozatról, amelynek keretében az oroszok hosszú éveken át az amerikai föld alatti kísérleti atomrobbantások helyét és időpontját szerették volna előre megtudni néhány parafenomén kém segítségével.

Volt olyan időszak – a középkorúak még emlékezhetnek rá -, amikor az Egyesült Államok föld alatti silókba telepítette atomrakétáinak egy részét, és e silókat sokszor több ezer kilométeres vasútvonalak kötötték össze. A síneken hatalmas vagonokat mozgattak folyton – nyilván az ellenséget kívánták így megtéveszteni -, amelyekben éppenséggel egy-egy ilyen rakéta és indítóberendezése is rejtőzhetett.

De hogy a zárt vagonok közül melyikben van igazi rakéta és melyikben csak az azt utánzó makett, azt az amerikai hadvezetés számítógépein kívül senki nem tudta…

Nos, a szovjet parakémek feladata volt, hogy az orosz kémműholdak által az USA fölött készített rakétavonat-mozgásokról megállapítsák, hol is vannak az igazi atomfegyverek, mely vagonokban, szerelvényekben szállítanak rakétákat és melyekben nem.

Ha ugyanis egyik percről a másikra kitörne egy nukleáris világháború – érveltek Moszkvában a katonai vezetők -, nekik abban a percben tudniuk kell, hová irányítsák támadó rakétáikat. Hiszen ha sikerül még a földön megsemmisíteniük az amerikai atomrakétákat vagy azok nagyobb részét, Amerika nem tud visszaütni, és a Szovjetunió egy meglepetésszerű támadással akár egyetlen óra alatt is legyőzheti nagy ellenfelét, és akkor már semmi nem állíthatja meg, hogy uralma alá hajtsa az egész világot.

Ami mellesleg Moszkva igazi célja volt a Szovjetunió létezésének hetven-egynéhány éve során.Ez ellen pedig a Nyugatnak tennie kellett valamit…

nemere.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar