exöszájzbúk

John Lennon egy dalban is megemlékezett New York-i UFO-észleléséről

1974. augusztus 23-án, John Lennon, a Beatles zenekar legendás tagja, akkori párja May Pang társaságában egy különös UFO-észlelés szemtanúja volt, melyet New York-i lakásukból figyeltek meg.

Lennon és Pang épp az erkélyen álltak, hogy egy kis friss levegőt szívjanak, amikor észrevettek az East River fölött egy ismeretlen objektumot.

Az énekes állítása szerint az UFO először az ENSZ-székház irányába indult, majd egy újabb manőver után a folyó fölött jelent meg. A formája leginkább egy kupolára hasonlított, s Lennon biztos volt abban, hogy amit láttak, az nem egy helikopter vagy más hagyományos légi jármű volt.

Az eset olyan nagy hatással volt Lennonra, hogy még az ötödik szólóalbumán (Walls and Bridges) található Nobody Told Me című szerzeményében is hivatkozott a különös élményre. Mint ahogy a dalban énekli:

“There’s UFO’s over New York / And I ain’t too surprised.”

Amikor az UFO eltűnt, Lennon és párja értesítették a rendőrséget, és a New York Daily News nevű napilapot. Mint később kiderült rajtuk kívül még hét beszámoló érkezett ugyanarról a különös jelenségről, mint amit Lennonék láttak.

Nem John Lennon az egyetlen a népszerű emberek közül, akiknek UFO-észlelésben volt részük, hasonló érdekes megfigyeléseket tett például az ökölvívó legenda, Muhammad Ali is.