Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

James Cameron Atlantisz titkaira keresi a választ új dokumentumfilmjében

img

Az elsüllyedt sziget legendáját kutatja az Oscar-díjas filmes, James Cameron és a háromszoros Emmy-díjas filmrendező, Simcha Jacobovici a National Geographic új dokumentumfilmjében.

A film egy csapat régész, történész és tudós útját követi a Földközi-tengeren, akik a legmodernebb technológiával próbálják felkutatni Atlantisz helyét.

atlantis-rising02

Az ókori görög filozófus, Platón leírásait is alapul vették. Platón szerint Atlantisz szigete Héraklész oszlopaitól (azaz a Gibraltári-szorostól) nyugatra feküdt, nagyobb volt, mint Kis-Ázsia és Líbia együttvéve, és egy fejlett kultúra virágzott a területén.

A filozófus szerint azonban ez a csodálatos királyság egyik napról a másikra természeti katasztrófa következtében elpusztult. Mi igaz a legendából? Mik a legújabb kutatási eredmények az elsüllyedt kontinenssel kapcsolatban?

A film régészeti leletek, ősi kéziratok, modern műholdfelvételek és mederszakaszok alapos átvizsgálásával keres magyarázatot Atlantisz titkára.

“Amikor nem hollywoodi filmesként dolgozom, akkor a másik munkámnak és kedvtelésemnek hódolok: óceáni és mélytengeri felfedezőként a vizeket járom. Atlantisz több mint kétezer éve foglalkoztatja az embereket, és engem is nagyon érdekel, hogy vajon létezett-e valaha ez a civilizáció. Bizonyítékok ugyan nincsenek, ám kutatásaink során nagyon érdekes felfedezéseket tettünk”

– mondja James Cameron.

james-cameron
James Cameron

A Terminátor, a Titanic, az Avatar alkotója executive producerként jegyzi a filmet.

A dokumentumfilm vasárnap 22.00-tól látható a National Geographic csatornán.

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar