Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Intelligens fénygömbök – A paassellai ördögök

img

Finnországban, az ezer tó országában a Paasselka-tó (régi nevén Paasivesi) fényjelenségeinek és szokatlan alakjának köszönheti hírnevét.

Az ovális alakú állóvíz körülbelül 229 millió éve meteorit becsapódásából keletkezett, és 75 méteres mélységével is különbözik a legtöbb finn tótól. Az 1999-ben geológusok által irányított fúrások megerősítették ezt a nézetet.

A víz felett és közelében megfigyelt furcsa fényjelenségekről az első írásos feljegyzés a 18. századból származik. Sullo Stromberg, a neves helytörténész 2006-ban kiadott könyvében a helybeliek által “Paasselin Pintnek” (paassellai ördögöknek) nevezett jelenségekkel kapcsolatos beszámolókat gyűjtött össze.

A változó sebességgel mozgó fénygömbök általában egyedül vagy néha csoportosan lebegnek a tó felett, de időnként a közeli mocsarakban is feltűnnek.

A legtöbb szemtanú szerint a fehér, ritkán vörös gömbök éjszaka láthatók. A gyakran futball-labda nagyságú tárgyak erősebben világítanak, mint a víz partjáról megfigyelt, távolban haladó autók reflektorai.

Egyes szemtanúk azt állítják, hogy az időnként fantasztikus sebességgel száguldó fénygömbök intelligenciával rendelkeznek vagy intelligens lény irányítja őket.

Hirdetés

Állításukat azzal támasztják alá, hogy a paassellai ördögök kikerülik a zseblámpa fényét, az egyéb elektromos fényforrásokat, valamint a halászcsónakokat.

Egyszer több helybeli csónakkal ment haza egy lakodalomból. A tó felett lebegő fénygömbben csak néhány percig gyönyörködhettek, mert az villámgyorsan eltávolodott tőlük.

Néhány finn utazási iroda reklámja napjainkban is azt ígéri az acélidegzetű turistáknak, hogy a Paasselka-tónál az ördöggel találkozhatnak.

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar