Ijesztő jóslatok

Többször fordult már elő, hogy jósok élő TV vagy rádióadásban előre megjósoltak hamarosan bekövetkező katasztrófákat vagy terrortámadásokat.

Voltak akik írásaikban hívták fel a figyelmet a jövőbeni veszélyekre. Persze sok esetben az összeesküvés-elméletek gyártói a sejtelmes jóslatokat utólag azonosították a bekövetkezett katasztrófákkal.

Természetesen rengeteg csaló is felbukkant, akik jósnak, médiumnak vallották magukat. De vajon tényleg léteznek olyan különleges képességű emberek akik látják a jövőt? Most olyan látnokok következnek, akik előre megjósoltak borzalmas történéseket.

1995-ben a magát tisztánlátónak nevező Tana Hoy, élő adásban jósolta meg a bombatámadást az oklahomai Alfred P. Murrah Federal Building ellen. Elképesztő módon a támadás másfél órával később sajnos valóban bekövetkezett.

Az Amerikát sújtó legborzalmasabb terrortámadást is előre jelezték. 1999-ben Linda és Terry Jamison, az amerikai tisztánlátó ikrek arról váltak híressé, hogy egy rádióműsorban előre megjósolták a 2001. szeptember 11-i terrortámadást a World Trade Center ellen.

Az egyik legismertebb jós minden bizonnyal Nostradamus, akinek a szövegei az utólagos magyarázatok szerint jóslatokat rejtenek. Állítólag ő jósolta meg Napóleon és Hitler hatalomra kerülését. Egyik jóslata miatt sokan úgy gondolják, hogy a legújabb viszályszító felbukkanása pedig mostanában várható.

Állítólag Mark Twain amerikai író is rendelkezett látnoki képességekkel. Ő saját halálát látta előre. 1835-ben, a Halley üstökös felbukkanásának évében született, és azt jósolta, a következő felbukkanásakor fog meghalni. Ez így is lett, 1910-ben érte a halál, amikor A Halley üstökös ismét feltűnt.

Edgar Cayce (1877- 1945), az alvó próféta többek között állítólag megjósolta az első és a második világháború kitörését és végét is.

Kennedy elnök halálát többen is megjósolták, egyikük Jeane Dixon asztrológus volt, akihez Ronald Reagan felesége is járt tanácsért. A jósnő Martin Luther King halálát is előre látta.

Az ausztrál jós, Jeffry R. Palmer a 2005-ben hatalmas pusztítást végző Katrina hurrikánt jósolta meg.

Megosztás
error: