Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Időfolyosóban

1979. szeptember 21. Szum, Lengyelország – Miroslaw Goralski és Krysztof Kobus története talán Lengyelország legismertebb esete, mely az ismert lengyel szerkesztőnek, Emilia Popiknak a jóvoltából a világ számos országában ismertté vált.

Goralski és Kobus kb este kilencig foglalatoskodtak kertjükben, ezután szerszámaikat tisztogatták, s ekkor hirtelen egy idegen objektum ereszkedett le a zárt kertbe. (Egyikük gyűrű formájúnak írta le az UFO-t) A tárgy földet érésének ideje alatt a két férfi sivító hangot érzékelt a fejében.

Amint közelítettek az UFO felé, hogy jobban szemügyre vehessék, hirtelen sűrű, fehér színű köd borította be őket, és ragyogó fény irányult rájuk. Olyasféle tehetetlenségi erő kerítette hatalmába a megdöbbent szemtanúkat, mintha nagy sebességgel emelkednének.

Kobus nekitámaszkodott egy puha, karosszék kinézetű tárgynak, mely később eltűnt, a férfi ezt követően kaleidoszkópszerű színeket észlelt, és olyan érzése támadt, mintha kívülről gondolatok áramlanának az elméjébe.

Goralski kérdéseket intézett a feltételezett láthatatlan lényekhez, amelyekre pontosan meg nem határozott módon – talán telepátia révén – részleges válaszokat kapott.

– Mi az anyag? – kérdezte a férfi.

– Az anyag legfontosabb tulajdonsága az, hogy képes áthatolni más anyagokon – válaszolta a titokzatos hang.

Goralski kihajolt a köd peremén, és tisztán látta maga alatt a várost. Majd egy képszerű bemutatót kapott, mintha valami időfolyosóban haladt volna, amelyben régmúlt korok ruháiba öltözött emberek szerepeltek. Azután hirtelen mindennek vége lett. Olyan érzésük volt, mintha 30 cm magasról estek volna le, és a kertben értek földet.

Goralski hazarohant, és körülbelül fél tízre érkezett meg, vagyis az egész kalandjuk nem tartott tovább fél óránál. A két férfit pszichológia vizsgálatoknak vetették alá, amik teljesen normális személyiségjegyeket mutattak ki, viszont a döbbenetes és ijesztő élmény derékba törte addigi normális életüket.

Rejtélyek szigete

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar