Gyógyulást hozó ásványok

Őseink évezredekkel ezelőtt mágikus erővel ruházták fel a köveket. Úgy hitték, hogy azok befolyásolják mindennapjaikat. Szépségük, színük ma is hat ránk, sőt sokak szerint gyógyhatásúak.

Egyesek szerint a személyiségünkhöz legjobban illő ásványok gyógyító hatásúak. Óvnak bennünket, szerencsét hoznak. Mindenkinek megvan a saját köve, ami a legkedvezőbb hatású a szervezetére, érdemes tehát tájékozódni, mielőtt választunk.

A nyugati és a kínai horoszkóp szerint a csillagjegyekhez különböző ásványok tartoznak. Fontos a kő színe is. Többségük sokféle árnyalatban található a természetben, könnyen összehangolhatjuk a kőtípust a színekkel.

gyógykövek

Jó választás esetén a színek összekapcsolódnak a kövekkel és a csakráinkkal (energiaközpontjainkkal), és kiegyensúlyozott kapcsolatuk révén fejtik ki gyógyító hatásukat. A legtöbb kő egyszerre több szervre van jó hatással. Néhány ásványt akár általános szervezeterősítőként használhatunk, ilyen a hegyikristály és az ametiszt. A belőlük készült ékszerek, medálok viselése erősíti az immunrendszert, vitaminként táplálja a testet.

ametiszt

Az ásványok formája képes erősíteni hatásukat. Gyakran csiszolják tojás, gömb, állat vagy ember formájúra őket. A teknős a védelem, az elefánt az erő és nyugalom jelképe. Kristálymágiával foglalkozók szerint az ember formájú ékszer védelmet, támogatást nyújt viselőjének.

Vásárlás után tisztítsuk meg a köveket. Előttünk sokan, sokféle hangulatban tapinthatták őket, a kristályok pedig a bennük hívők szerint elraktározzák a kártékony energiákat. Áztassuk a köveket tizenöt percig lassan folyó csapvízben. Ez jó alkalom az ismerkedésre és a barátkozásra. A kő ugyanis akkor hat a legjobban, ha közel engedjük magunkhoz.

A rendszeres tisztogatásról később se feledkezzünk el. Fontos megemlíteni, hogy a kövek nem váltják ki a hagyományos gyógyszeres kezeléseket. Jótékony hatásuk gyorsítja a gyógyulást, segít a baj megelőzésében. Kérjük ki orvosunk véleményét, mielőtt változtatnánk gyógyszerszedési szokásainkon. 

Hirdetés