Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Gyilkos robotok ellen kér segítséget 115 tudós

img

A tudósok annyira megijedtek a mesterséges intelligencia (MI) képességeitől, hogy egy nyílt levélben az ENSZ-hez fordultak, és a halálos önjáró fegyverek betiltását kérték a világszervezettől.

Az erről szóló nyílt levelet többek közt az OpenAI startupot támogató Elon Musk, a Google Deepmind programot vezető Mustafa Suleyman, és rajtuk kívül még 114 robotikában és mesterséges intelligenciában jártas tudós írta alá.

A halálos önjáró fegyverek közé azokat a drónokat, autonóm gépfegyvereket és tankokat sorolták be, amiket mesterséges intelligencia vezérel.

Elon Muskról eddig is tudtuk, hogy nagyon parázik az MI miatt, mert Twitteren sokszor riogatta már a nagyközönséget a borús jövőképével, de a támogató tudósok száma, és az ENSZ bevonása sokkal magasabb szintre emeli az erről folyó párbeszédet.

Az ENSZ fegyverekkel foglalkozó ága már belement abba, hogy formális párbeszédet indítson az autonóm fegyverekről, és tizenkilenc országban máris támogatását jelezte, hogy hajlandók tenni valamit a gyilkos robotok ellen.

forrás: index.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar