Gömbvillámtól gyulladt ki egy családi ház előtti tujasor Szombathelyen

Többen is látták a piros, vagy narancsszínű gömböt, ami két daru között vágott be egy családi ház kerítéséhez.

A tuják nagy lánggal kezdtek égni, a szomszédok és a tűzoltók mellett egy felhőszakadás is segített a tűz megfékezésében.

Sokan riasztották a tűzoltókat szombaton délután, amikor egy villámcsapás után több méteres lángokkal kezdett égni egy családi ház előtti tujasor. Voltak, akik az épület előtti autókat mentették, mások kerti slaggal kezdték oltani a lángoló fákat.

Fotó: Tánczos Mihály

Azt több szemtanú is megerősítette, hogy egy fényes, piros (más szerint narancssárga) gömb csapódott a szombathelyi Luna és Minerva utcák sarkán álló ház kerítésébe, vagy a kerítés melletti tujába. A becsapódás pillanatában óriási robbanás is hallatszott, ami megijesztette a környéken tartózkodókat.

Volt olyan telefonáló, aki olyan ideges volt, hogy alig tudta elmondani hol van éppen, pedig a háza előtt állt. Másoknak a tűzoltók hívószáma (105, vagy a 112-es központi segélyhívó) nem ugrott be elsőre.

Fotó: Tánczos Mihály

Videónkban megmutatjuk T.B. olvasónk felvételét a tűzről, illetve három szem- és fültanúval is beszélgettünk. A villámcsapott kerítés tulajdonosa éppen nem tartózkodott otthon, őt szomszédai értesítették arról, hogy van egy kis baj…

Miért nem valamelyik daruba csapott a villám?

A környékbeliek nem értik, miért nem a közeli daruk valamelyikébe csapott a villám, hiszen a fémszerkezetek a legmagasabb tereptárgyak jelenleg a városrészben. Már álltak a daruk, amikor az előző viharnál egy közeli ház udvarán álló fába csapott a villám, illetve tűz volt a közeli erdő melletti tujaültetvénynél is.

forrás: Nyugat.hu

Hirdetés